1 oktober 2013 @ 02:36

DÅ VAR DET DAGS

 

 

Dags för mig att dra vidare

Det har varit toppen att blogga på Aftonbladets Härligt Hemma. Jag är så tacksam för den tid jag fått spendera här. Ni var många som följde med mig hit från På vår Udde, men ni är också många nya läsare som hittat mig här. Jag är så glad för varenda en av er. Kram på er!

Nu har vi kommit till vägs ände och jag fortsätter mitt äventyr hos Sköna Hem. Det har varit en ära att få blogga här och nu ser jag fram mot nya utmaningar i min nästa hemmahamn!

Renoveringen av vårt hus går vidare, liksom bygget i Härjedalen (fast det är inte så mycket bygge längre för det är nästan klart) och om du vill fortsätta att följa mig och mina bestyr vidare gör du det

HÄR

eller nedan för den sakens skull

http://blogg.skonahem.com/dromhus/

Det kanske inte fungerar riktigt ännu, men snart så, bara en kort tidsfråga så hav tålamod!!!

3P1A6760

Foto: oddbrownbird.com

Tack Härligt Hemma redaktionen för att ni trodde på mig!!

Kram kram

Helena

30 september 2013 @ 12:38

PICKED OUT & FRISSORNA

 

Ny vecka nya möjligheter!

Då får vi se vad denna vecka har att erbjuda. Det jag vet är att mamsen fyller år, jag är bjuden på vernissage i Sthlm (men har ingen att åka med så jag kanske blir hemma), två fotojobb inbokade so far (kan bli fler) och så har jag en massa bilder som skall redigeras och sättas ihop till reportage. Sedan har jag en reportagetext att slutföra, drabbats av skrivkramp (läbbigt det där) så den är helt ofärdig, trots att den skulle ha varit klar för länge sedan. Golvet i köket måste målas denna vecka (det kommer en massa folk på fredag) och så har jag ju den stora flytten till Sköna Hem att ta tag i. Just ja, inte en enda faktura är varken skriven eller betald denna månad ännu och det är den 29 så det måste jag också ta tag i pronto.

Ja som ni ser kommer jag inte att ha några problem att sysselsätta mig denna vecka heller och några fritidssysselsättningsproblem finns inte att tala om…

Nu något annat

Ungefär 2/3 av vår tomt gränsar mot en allmänning. Döm om min förvåning när jag av olika anledningar fick reda på att på andra sidan träden finns en inredningsbutik. En inredningsbutik som jag missat. Eller, jag hade hört om den, men lika snabbt som jag hörde det föll den i glömska.

Av olika anledningar korsades butiksinnehavarnas och mina vägar förra helgen (under fruktansvärda omständigheter) och i veckan som gick besökte jag dem för att bearbeta det som hände.

Hoppade bara över Gunnebostängslet som omgärdar vår tomt (charmigt, eller kanske NOT) och så genom buskarna så var jag där.

ön

Liten charmig butik med handplockade prylar (där av namnet kanske :-) från utvalda leverantörer. Butiken lever i symbios med några riktigt duktiga och supergulliga frissor Waugh Hår & Make up!

Fiffigt, där kan man sitta och bli snygg i håret samtidigt som man spanar in läcker inredning. Hur smart är inte det konceptet! Till på köpet kan man få både vitare tänder och ögonfransarna förlängda på samma salong!

_DSC6199

Picked out heter butiken som inom kort också kommer att starta webshop. Butiken och de duktiga frissorna, (var av den ena pinglan visade sig dyka upp på festen jag var på i lördags, Västerås är ganska litet måste jag säga) ligger på Jakobsbergsplatsen 1

Det var dagens tips, now back to work!

Kram kram

Helena

29 september 2013 @ 16:10

NY KÖKSKLOCKA

 

Ny klocka har tagit plats på väggen i köket. Snygg, enkel och med lite retrokänsla passar den kalasbra där på den vitmålade pärlsponten. Vi har tittat på många (de flesta väldigt moderna eftersom det var det vi trodde att vi ville ha), men ingen har känts riktigt 100%. Denna från Stilbeslag kändes rätt med en gång. Like it a lot!!

_DSC6355

Urlakad efter helt otrolig skaldjursskiva hemma hos festfixaren @wiltebo igår måste jag nu sätta igång och arbeta. Återkommer med bilder från festen igår. Jag skojar inte ni kommer att baxna, jösses vilka fullblodsproffs det paret är på festfixeri!!!

Kram kram

Helena

28 september 2013 @ 11:58

NYA STOLARNA OCH FLYTT PÅ GÅNG

 

Det var verkligen inte avsiktligt att hålla er på halster med några cliffhangers, denna gång. Jag tänkte inte på det så förrän någon skrev en kommentar om det. Den där jobbiga händelsen tar jag en annan dag (den måste sjunka lite till), men den andra grejen, den om den förestående flytten tänkte jag ta nu.

Ja, det är alltså dags för mig att flytta igen. Oj, oj, tänker ni nu, vad har hänt? Jo, det som hänt är att jag för en tid sedan fick en väldigt fin förfrågan om att flytta Drömhus till Sköna Hem! Svårt att tacka nej till ett sådant erbjudande även om jag trivts alldeles utmärkt här på Härligt Hemma. Så från 1 oktober, om allt går som planerat kommer jag att återfinnas hos Sköna Hem.

Det kommer inte att bli några förändringar i övrigt, jag bloggar på som vanligt och ni får följa renoveringen här hemma i stan och bygget uppe i Lofsdalen (som nästan inte är något bygge längre, bara inredandet återstår). Hoppas att ni tycker att detta är lika kul som jag tycker och att ni följer med mig dit!

Nåväl, igår kom våra stolar från Olsson & Gerthel som vi väntat så på. Vi krånglade till det vid vår första beställning i våras och sedan blev det semester emellan och så nya tag med ny beställning efter det. Men nu är de här i alla fall och det blev så nedrans bra!

_DSC6366

Vi har en bild framför oss av en fransk bistro med svart och vitt och koppar och marmor. Mörkt trä, vitt kakel och så rosmarin och lavendel. Ja, något sådant alltså. Ni kan se det framför er eller hur?

_DSC6371

Stolarna gjorde så otroligt stor skillnad och jag kan inte se mig mätt på dem!! Ni ser ju hur det såg ut innan, not so tjusigt.

Ha en toppenlördag nu tjejer! Här vankas partaj med kräftskiva, som inte blev en traditionell kräftskiva eftersom det inte gick att få tag på kräftor, så det blev en skaldjursfest istället!

Kram kram

Helena

26 september 2013 @ 22:34

IMORGON KOMMER DE

 

Tjoho, imorgon kommer våra stolar och lite andra småprylar!!!

Som vi har väntat. Det var läge sedan vi bestämde oss för dem, och beställde, och krånglade till det och missade beställningen och fick börja om… Phu, men nu är de här, leverans från Olsson & Gerthel imorgon fredag!

39501_9596afd8ab042030bd150e521ddfac36

Nu mååååste jag bara fixa golvet i köket också. Jag skall göra som Therese Romell, så länge. Man vet aldrig när det där golvbytet vi planerat blir av. Det finns liksom en ganska lång att-göra-lista här hemma och byta golvet i köket står inte högst upp.

Kram och ha en finfin fredag!

Helena

26 september 2013 @ 14:43

ATTANS VILKET FYND

 

Hallå där!

Nu har vi sett dem hemma hos folk (läs bloggare, haha) ett bra tag. Visst ser det lite lyxigt och Dallasaktigt ut (ni minns väl Sue Ellen) med alla pimpade och gnistrande drinkbord som visas upp. I vanlig ordning är jag inte först ut, men hakar på trenden när det gått sådär lite lagom tid.

Vi har letat drinkbord i fancy butiker och på mindre fancy auktioner, men antingen har de blivit för dyra eller så har vi backat då vi tvekat på om detta verkligen är vad vi vill ha. Visst det kan ju vara kul just nu med en tacky mässingshistoria på hjul, men vad kommer vi att känna inför den om ett eller två år…

However, plötsligt stod det bara där. Helt smashing i sin enkelhet och jag kände att, ”This is IT!!

Åhlens, 799 riksdaler, det är grejer det!

_DSC6334

_DSC6336

_DSC6338

Just nu är det ett drinkbord, men det kan helt plötsligt bara bli ett snyggt litet sideboard eller blombord eller varför inte ett årstidsbord (ni har väl läst om årstidsborden hos Simplicity?).

Föresten skall ni få reda på något litet stort snart…

Nej, jag är inte med barn och vi skall inte gifta oss, men jag kan väl säga såhär

Jag har knappt hunnit packa upp förrän det är dags att flytta igen…

Kram kram

Helena

25 september 2013 @ 20:35

HUR KUNDE VI MISSA SPAT?

 

Trots att vi åkte till Stockholm med ”halvniotåget” i torsdags så hann vi inte med det vi hade tänkt på dagen…

Våra planer var Fotografiska innan lunch och sedan spa på eftermiddagen innan vi skulle fixa till oss inför kvällen. Det fanns nämligen ett trevligt Selma spa på hotellet vi bodde på. Men det blev inget av det. Vi behövde handla lite grejor och tiden gick och plötsligt fanns det ingen tid kvar för varken Fotografiska eller Spa.

_DSC5977-horz

Det var riktigt snyggt, fräsch och inbjudande där uppe på taket.

_DSC5971

När jag såg poolen där uppe på taket förbannade jag mig själv att vi inte bara hade gått till spat direkt när vi anlände till hotellet. Jag hade lätt kunnat stanna där hela dagen. Jag älskar att bada…

cats

Nu hamnade jag där dagen efter festligheterna istället och var både bakis och helt felklädd. Morgonrock, tofflor och några sköna behandlingar hade varit modellen.

_DSC5986

Eller kanske en trevlig lunch på den läckra verandan.

Nu kunde jag knappt få i mig en matbit… Hrmpf…

Nåväl, ännu ett ställe att släpa med sig M till. Det blir alltid så för mig när jag besöker nya trevliga ställen, att jag tänker ”Åhh, hit skulle jag vilja åka med M”!

_DSC5983

Himla trevligt ställe var det i alla fall!

Kram kram

Helena

24 september 2013 @ 23:45

28 TIMMAR I STHLM

 

Baluns tar på krafterna när man passerat 40 märker jag.

Var som ni kanske vet iväg på festligheter i Stockholm i torsdags, och inte har det blivit ett enda litet blogginlägg sedan dess. Ni kanske undrat vart jag tagit vägen? Ingenstans egentligen, annat än att jag hängt med min familj, slappat och råkat ut för en händelse som jag inte orkar berätta om. Jag skall berätta för er en dag, men just nu går det bara inte, det blir för jobbigt. Alla mår efter omständigheterna bra och vi bearbetar händelsen så sakterliga.

Som sagt, en dag skall jag berätta, det måste bara komma lite längre ifrån mig för att jag skall klara av det.

Så länge återvänder vi till torsdagen och resan till Stockholm för prisutdelningen av Blog Awards 2013. Det blev inget officiellt pris för mig, men vad spelar det för roll det känns ju som om jag redan vunnit ändå!! Tusen tusen tack till alla er som röstade på mig, jag är så glad för varenda liten röst – puss till er!

För er som inte redan vet det så var det superduktiga Frida Ramstedt med Trendenser som vann det riktiga priset. Stort grattis till henne säger vi allihopa!

_DSC5891

Jag for iväg till storstaden med min gullhöna Sara till kompis (som är jääätte naturlig framför kameran). Vi checkade in på Clarion Hotel Sign. Frotterade oss med Arne i alla möjliga former, ägget och svanen och sjuan och allt vad det var.

 cats1

Fräscht hotell med oklanderlig service och ett mecka för Arne J-fantaster! Det låg nära stationen och med härlig utsikt mot Norra Latin, LO-borgen och fluffig park. Självklart var där fluffiga kuddar också.

Hur sjutton kommer det sig att hotellkuddar alltid är tusen gånger fluffigare än ens egna hemma?? Dessa var dessutom en bra bit över medelfluffighotellkudde! Plus för det!

_DSC5861

Vi gick ut hårt med lunch och vitt vin redan vid 11.30. Lunchade i hotellets supercharmiga restaurang. Snygg inredning, god mat och härlig atmosfär! Herre Gud, tror jinte att jag druckit alkohol så tidigt på dagen sedan jag åkte på charter tilll Grekland när jag var 18…

_DSC5883

Kameran var med inledningsvis och ja, efter ett par tappra försök fastnade även jag på bild!

cats

Tur att jag inte är ”livsstilsbloggare” för efter dessa bilder blir det tunt. Riktigt tunt… Kameran blev kvar på hotellet när vi for ut i nattlivet, och efter ett kort tag på prisutdelningen tog dessutom batteriet slut på Iphonen och ja, det blev helt enkelt inte så mycket fler bilder.

Eller, några till blev det när vi rumlade in på hotellet vid halvtresnåret. Då skulle jag minsann fota och hålla på.

cats2

Snygga Sara och innehållet i kvällens goodiebags verkade just då som fantastiska motiv att fota…

Vi hade en suuupertrevlig kväll som mestadels tillbringades på Nosh and Chow (ett ställe som du bara måste besöka) och de hade väääldigt goda drinkar där om man så säger. Och av någon underlig anledning tyckte jag plötsligt att jag var värsta mästerfotografen där på hotellrummet på natten…

(Alkohol kan verkligen förvrida huvudet på en, men vackra Sara ställde i alla fall villigt upp som modell i typ 2 min innan hon somnade som ett litet barn där bland de fluffiga kuddarna.)

 Då så, då var jag igång med bloggandet igen då, efter några dagars pausande. Ses snart igen!

Kram kram

Helena

19 september 2013 @ 22:07

LAMPFETISCH

 

Lampor har nog blivit lite av en fetisch för mig. Kan inte få nog liksom… Jag kan nog helt ärligt säga att jag bli glad varenda gång jag lyfter näsan en aning uppåt här hemma och skådar någon av våra (enligt mig) helt looovely lampor!

_DSC8863

Liv, den ultimata sovrumslampan och kristallkronan vi fick av damen som bodde här innan. Underbara båda två!

Kram kram

Helena

18 september 2013 @ 21:56

IMORGON BLIR DET GALA

 

Här ligger jag och mår halvrisigt. Hade värsta migränanfallet i morse och har inte riktigt hämtat mig sedan dess. Var iväg på ett jobb och kände mig mer eller mindre svimfärdig. Läskigt, men det gick förhållandevis bra ändå. Hoppas verkligen att jag mår bättre imorgon efter en natts sömn, det har nämligen inte funnits något utrymme för vila under dagen idag. Stängningsdag på dagis idag förstås…

Imorgon bär det av till Stockholm och Blog Awards-gala. Jag är garanterat äldst och kanske kommer jag att känna mig helt fel och obekväm där. Men det gör liksom inget, för då drar vi bara vidare till något ställe som passar bättre för två medelålders mammor på vift. Sötaste Frida (kolla hennes blogg och superfina lägenhet), som har koll på Stockholms krogliv, har givit mig en rad tips på ställen där vi kan barhänga och ha det trevligt!

Jag tar med mig min kompis Sara som kanske är den roligaste person jag känner. Hon är rapp som få och det är inte utan att jag drar på smilbanden varje gång jag tänker på henne. Med en sådan eskortdam vid sin sida kan det inte bli annat än superkul!

Dessutom kommer vi att vila vår små trötta huvuden mot de fluffiga kuddarna på designhotellet Clarion Sign, bara en sådan sak!!

_DSC8876

Nåväl, jag har inte hunnit fota annat än jobb idag, så ni får kika på en bild från Lillans rum som jag tog för en tid sedan. Ser lite kalt ut tycker jag. Mycket mysigare och mer ombonat nu måste jag säga. Men det får ni se en annan dag för nu måste jag sova min skönhetssömn, svårt att glänsa ikapp med 17 åringarna imorgon annars, hehe!!

Natti natti!

Helena