Startsida / Inlägg

Österrrike GP 2021 – tider, däck och väder

av Anna Andersson

Mercedes försökte gå utanför boxen med sin set-up. Var den radikala förändringen anledningen till formsvackan på Red Bull Ring? Och vad gör teamet till Österrike GP 2021?

Österrike GP 2021
Hittar Mercedes farten? (TT)

Det är en intressant fråga. Red Bull dominerade söndagens lopp och om Sergio Perez inte hade haft ett dålig depåstopp hade han tagit tredjeplatsen före Valtteri Bottas och teamet vunnit båda sina fajter med Mercedes.
Lewis Hmilton klagade efteråt på att teamet saknade fart, och blev ifrånåkta på raksträkorna. Men vad var anledningen till formsvackan?
– Vi gick valde en lite galen väg med vår set-up, en radikal förändring som jag anser var bättre på ett varv, förklarar Mercedes Andrew Shovlin enligt motorsporttotal.
Möjligen var det också den set-upen som gjorde att teamet hade problem med däckslitaget under loppet.
– Vi gick längre än någonsin tidigare med vår set-up och det är först nu som vi förstått hur de förändringarna påverkade oss. Lewis gjorde enormt mycket arbete i simulatorn och det såg väldigt intressant ut, säger Mercedes ingenjör.

Frågan är om man väljer samma taktik inför Österrike GP 2021, eller ställer in bilen mer för racet och då får leva med att bilen inte är lika snabb i kvalen.

Däckvalet till Österrike GP 2021

Pirelli har valt ett gå ett steg mjukare till helgens race, C3, C4 och C5. Detta för att skapa lite variation i strategin, på en bana som påminner om en bergochdalbana, med ett väldigt kort varv.
– I och med att vi har gjort två olika däckval blir det spännande att se hur teamen hanterar de mjukare C5 i det andra loppet och hur det påverkar strategier och vilka möjligheter som öppnar sig jämfört med den första tävlingshelgen, förklarar Pirerllis Mario Isola.

Väderprognosen för Österrike GP 2021

Det utlovade regnet uteblev under söndagens race, men även prognosen för den kommande helgen pratar om regn. I nuläget är det risk för regn under söndagseftermiddagen, men däremot ska det vara uppehåll under fredag och lördag.
Det är något knepigt med väderprognoser i den här delen av Europa, väderförhållandena kan förändras snabbt och när regnet kommer är det inte sällan det handlar om skyfall, inga nätta sommarregn direkt.

Österrike GP 2021 – tider i helgen

Fredag 2 juli
Träning 1 kl 11.30
Träning 2 kl 15.00
Lördag 3 juli
Träning 3 kl 12.00
Kval kl 15.00
Söndag 4 juli
Race kl 15.00
Som vanligt sänder VPlay och kvalet går även i TV10.

Notera att Guanyu Zhou, 22 gör F1-debut. Kinesen som leder Formel 2 tar över Fernando Alonsos  bil under fredagens första träning.

I morgon får du veckans raceguide och framåt torsdag ska vi också kika mot väster. I helgen är det också dags för IndyCar igen, Honda Indy 200 at Mid-Ohio. Marcus Ericsson kommer att tävla, Felix Rosenqvist hart inte lämnat något besked än och i IndyLights kör Linus Lundqvist.

Missade du Sebastian Vettels inlägg i den politiska debatten? Han berättar att han röstar grönt och här förklarar han varför.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB