Startsida / Inlägg

Alexander Albon kör för Williams i Formel 1 2022

av Anna Andersson

Alexander Albon kör för Williams i Formel 1 2022.

Red Bull lyckades komma överens med det brittiska teamet om ett avtal för 2022.

– Alex är en av de mest spännande unga talangerna inom Formel 1, säger Williams VD Jost Capito.

Alexander Albon kör för Williams i Formel 1 2022
Williams förare 2022 (Williams Racing )

Albon har tävlat för Toro Rosso och Red Bull i Formel 1 under 2019 och 2020. Inför årets säsong fick han lämna plats för Sergio Perez hos Red Bull. Thailändaren har istället arbetat som test och reservförare för Red Bull, samtidigt som han har tävlat i DTM.

Alexander Albon kör för Williams i Formel 1 2022

Red Bulls teamchef Christian Horner har varit tydlig med att han vill se Alexander Albon i Formel 1 2022 och han kom till slut överens med Williams. Detta trots att det är Mercedes som levererar motorer till Williams och mästarteamets chef Toto Wolff inte vill att en av Red Bulls förare ska köra med en motor från Mercedes.

– Vi rankar Alex väldigt högt. Eftersom vi hade våra förare för 2022 klara ville vi hjälpa honom att hitta ett annat team där han kan samla mil i en F1-bil och erfarenhet från mästerskapet. Vi är glada över att vi har kommit överens med Williams, säger Red Bulls chef Christian Horner.

– Alex är en högt uppskattad medlem i vårt team. I hans roll som test- och reservförare har han hjälpt till att utveckla bilen i simulatorn, men för hans karriär är det viktigt att han inte är utanför F1 i ytterligare en säsong.

Alander Albon kommer att arbeta tillsammans med Nicholas Latifi nästa år eftersom kanadensaren får fortsatt förtroende. Just nu finns det bara ett fåtal platser kvar på gridden till 2022. Här hittar du alla team och läget i förarkarusellen.

I helgen tävlar Formel 1 i Italien och alla tider, däckval, statistik och en väderprognos hittar du här.

Det var dagens andra inlägg på bloggen. I morgon hade jag tänkt titta närmare på IndyCar inför avgörandet och helgens tävling i Portland. Bland annat har jag pratat med Marcus Ericsson.

Hoppas att vi hörs igen!

 

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB