Startsida / Inlägg

Red Bull: Målet är en dubbelseger

av Anna Andersson

Max Verstappen vann sprinten.

Nu satsar Red Bull på en dubbelseger i Formel 1 på Imola 2022.

– Det är målsättningen, säger Sergio Perez.

Formel 1 på Imola 2022
Verstappen och Perez under Formel 1 på Imola 2022 (TT)

Charles Leclerc tog starten i sin Ferrari, men det var Max Verstappen som tog segern i sprinten när F1 körde på Imola i Italien. Den regerande mästaren attackerade ett varv från mål och tog därmed in en poäng i sammandraget.

Mer om loppet läser du här.

– Min start var riktigt dålig, usel. Jag vet inte vad som hände, säger Verstappen efter kvalet.

– Sedan verkade det som om Charles skulle dra i från, men ju längre loppet gick så slets hans däck allt mer. Det verkade som om vi hade bättre däck och då kunde jag attackera.

Formel 1 på Imola 2022

I morgon står de två  VM-kombatanterna Verstappen och Leclerc återigen intill varandra i första led, men då ska de tävla under 63 varv. I sprinten var det bara 21.

– Gör jag en så usel start kommer han absolut att köra om. Sedan får vi se hur det blir, det kommer dessutom andra däckalternativ in i leken i morgon, säger Verstappen.

Bilarna går nu in i Parc Fermé. Det betyder att teamen inte har någon möjlighet att arbeta med dem. De får göra vissa mindre justeringar under morgondagen, men arbetet är i stort sett klart. En annan osäkerhetsfaktor är vädret. Under fredagens första träning och kval regnade det i omgångar. Under dagens sprint var det torrt – men under morgondagens race väntas det mer regn. Just nu är det 99% regnrisk i samband med starten klockan 15.00.

Det blir spännande att följa Red Bull som under veckan varit mycket tydliga med sin strategi. Att satsa allt och ta risker för att besgera Ferrari.

Du kan följa loppet i vår liverapportering från Formel 1 här. Resultatet från dagens sprint finns också där.

Snabba nyheter från Imola

Sergio Perez satte snabbaste varvet, men det är bara kosmetika. Det delas inte ut någon poäng för snabbaste varvet i sprinten.

Notera Carlos Sainz uppkörning. Han misslyckades kapitalet i kvalet, men med sin nya motor körde han upp sig till plats fyra och startar från andra led. Det blir en spännande fajt mellan Red Bull och Ferrari i morgon.

Valtteri Bottas tog  plats sju och två VM-poäng. Detta trots en usel start. Om han får ordning på starterna i Alfan finns betydligt fler poäng att hämta.

Formel 1 på Imola 2022
Ny VM-poäng för Kevin (TT)

Det blev också en poäng för Kevin Magnussen Haas. Haas bilar startade med mediumdäcken, men det däckvalet var ingen fördel. Han hade startposition fyra och tappade märkbart mot bilarna med mjuka däck. I morgon är det fritt däckval i starten, men ett obligatoriskt depåstopp.

Mercedes George Russell startar från position elva när Formel 1 kör på Imola 2022. Lewis Hamilton från position 14.

– Det var bara ett lemmeltåg, säger Russel som menade att Mercedesbilen var snabbare, men att den inte var tillräckligt snabb på rakan och att det därför inte gick att köra om.

Detta har varit en riktigt risig helg för Mercedes än så länge och frågan är hur länge Hamilton spelar med? Mercedes säger själva att bilen behöver ett par lopp till innan den är i fas. Räcker det? Läs mer här.

Plattan i mattan – har du inte lyssnat på avsnitt sex än så kan du göra det här eller där poddar finns. Vi snackar om sköldpaddor, tumlare och Imolas mörka historia.

Sedan får du inte heller missa chansen att vinna en resa till Monaco GP. Det gör du här.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Martin Björkman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB