Startsida / Inlägg

Mercedes mot årets första seger?

av Anna Andersson

Mercedes har ingen seger 2022. Men i dag är chanserna goda.

George Russell vann sprinten  och startar först i Brasilien GP i F1. Intill honom står Lewis Hamilton.

Brasilien GP i F1
George Russell vann sprinten inför Brasilien GP i F1(AP/TT)

Kevin Magnussen. Haas, hade pole position, men det tog inte lång tid innan Max Verstappen, Red Bull, körde om honom och sedan körde en efter en av konkurrenterna om Magnussen.

Verstappen körde visserligen i ledningen men den var inte alls så trygg som den brukar vara. Istället utmanades han hårt av George Rusell, Mercedes, och när ungefär tio varv återstod körde Russell om Verstappen. Det var en riktigt spännande fajt, men årets världsmästare hade ingenting att sätta emot och George Russell tog segern i sprinten.

– Detta är helt otroligt, jag räknade absolut inte med att ha den farten i dag, säger George Russell efter sprinten.

– Det var svårt och det är ett sprintrace och man måste balansera risken mot möjligheterna så jag ville inte riskera för mycket.

Dubbelt Mercedes i första startled i Brasilien GP

Det ger honom pole position i Brasilien GP och eftersom Carlos Sainz, Ferrari, har en motorbestraffning så äger Mercedes första led. Lewis Hamilton var trea i sprinten och startar som tvåa i Brasilien GP i F1.

– Det är helt galet att vi startar i första led och det kommer att bli spånnande även om jag tror att Max kommer att flyga fram i morgon, säger Russell.

– Men kanske kan vi dela på våra strategier och gå för segern?

Mercedes som dominerade fram till fjolårets VMsäsong har haft en tuffare säsong i år och ännu inte vunnit ett enda GP-lopp. Målsättningen har hela tiden varit att vinna ett race i år, för att sedan vara tillbaka i VM-kampen 2023.

– Detta är ett fantastiskt resultat för oss och vi ska kunna jobba som team i morgon, säger Lewis Hamilton som utsågs till hedersmedborgare i Brasilien inför helgens lopp..

– Det vore helt fantastiskt om vi kunde vinna här i morgon, för Brasilien.

Haas Kevin Magnussen slutade till slut på plats åtta, vilket gav honom en VM-poäng och kollegan Mick Schuamcher körde upp sig från sista startplats till plats tolv.

Korta nyheter inför Brasilien GP 2022

Oscar Piastri kommer att köra för McLaren under testerna som startar veckan efter finalen. Det gör att Pierre Gasly komme ratt köra för Alpine och Nyck de Vries för AlphaTauri.

Den enda plats som är kvar är den hos Haas, men neligt motorsport.com har Gene Haas och Günter Steiner tagit ett beslut.

De har dock inte berättat vilket än. Vilka stall och förare som kör F1 2023 kan du se här.

Red Bull tar in en ny juniorförare. Det är dags för Fittipaldi, Enzo Fittipaldi. Han är barnbarn till Emerson Fittipaldi och bror till Haas reservförare Pietro.

Enzo har gjort en bra säsong i Formel 2 och kör samma mästerskap 2023, då för Carlin. Helmut Marko antyder att det blir flera förändrignar i Red Bulls juniorsatsning, med andra ord lär det vara någon förare som lämnar. Det får i hålla koll på.

Givetvis följer jag Brasiliens GP i F1-live i morgon söndag. Start klockan 18.45. Tack för i dag och vi hörs i morgon.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB