Startsida / Inlägg

F1 i Barcelona: Positiva nyheter för Hamilton

av Anna Andersson

Lewis Hamilton satsar på ett vegansk hamburgerkedja.
Inför F1 i Barcelona får stjärnans företag en skyhög värdering. Hans företag värderas till över en miljard kronor.

 

F1 i Barcelona
Lewis Hamilton är framgångsrik även utanför banan (AP -TT)

Merdeces Lewis Hamilton bytte till en vegansk livsstil 2017 och två år senare startade han sin köttfria snabbmatskedja Neat Burger. Den finns nu på åtta ställen i London.
Nu är kedjan på väg in på den amerikanska marknaden och enligt Financial Times värderas den till mer 100 miljoner dollar.
Mer än en miljard svenska kronor.

Tidningen skriver att företaget nyligen har fått in ytterligare 18 miljoner dollar av investerare, bland dem märks Real Madrids målvak Courtois.

F1 i Barcelona: Hamilton med nyheter

Hamilton som vunnit sju VM-titlar i Formel 1  och han ligger fyra i mästerskapet inför F1 i Barcelona. De senaste åren har han satsat hårt på en annan karriär vid sidan av Formel 1. Det är dels hans hamburgerkedja, men han har också investerat i NFL-laget Denver Brancos och just nu är han också engagerad i den F1-film som Jerry Bruckheimer (Top Gun) producerar och Brad Pitt har en stor roll i.

Från och med F1 på Silverstone i Storbritannien senare i sommar ska den filmas i F1-miljö. Då ska Brad Pitt bland annat köra en bil som liknar en F1:a på Silverstone. Han kommer dock att vara ensam på banan när han gör det, men filmen kommer också att spelas in i depåområdet.

Ett stort frågetecken inför helgen är just Lewis Hamilton och Mercedes, stallet hade en mycket stor uppdatering med sig till Monaco förra helgen och resultatet var positivt. Lewis Hamilton slutade fyra och kollegan George Russell femma. Nu väntar en helt annan typ av bana, det är en bana som egentligen har allt och därför är en perfekt testbana. Den kommer också ett ge oss en fingervisning av vad resten av säsongen kan bära med sig.
Den här helgen har exempelvis Ferrari med sig en uppdatering och stallet som har legat långt efter sina förväntningar behöver slå tillbaka. Det pratas mycket om att förarna har tappat förtroendet för bilen och har de gjort det, blir stallchef Fred Vasseurs första säsong i stallet också betydligt tyngre än vad han hade tänkt sig.

Korta nyheter inför F1 i Barcelona

Enligt Red Bulls motorsportkonsult Helmut Marko kommer banan i Barcelona att passa Red Bull bättre än den i Monaco. Med andra ord hoppas han på en dubbelseger.
Vi andra bävar. Efter sex segrar för Red Bull i år så hade det varit roligt med lite variation. Trots att sex segrar i rad låter som oerhört mycket är Red Bull inte ensamma i historien om att imponera under säsongsinledningen. Vi minns Mercedes som tog sex segrar år 2014, åtta 2019 och McLaren hela elva  segrar under inledningen år 1988.

F1 i Barcelona
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team (Aston Martin)

Fernando Alonso är på plats i Barcelona och förväntningarna på honom och Aston Martin är höga. Han har inte vunnit ett enda lopp på tio år. Då tävlade han för Ferrari, och efter andraplatsen i Monaco drömmer Spanien om en ny seger för Alonso.
Alonso själv försöker däremot dra ner förväntningarna, detta trots att hans stallchef Mike Krack tidigare i år sa att det finns två banor där Aston Martin kan utmana.
I Monaco och i Spanien.

– Jag vill varken sätta press mig eller mitt stall, säger Alonso.

– Red Bull kan vara onåbara. Sedan måste vi se hur Mercedes uppdateringar fungerar på en normal bana och vilka uppdateringar Ferrari har med sig.

Alla tider för F1 i Barcelona hittar du här, en guide och däckvalen, samt Pirellis kommentarer finns här.

 Schumacher kör F1

Charles Leclerc auktionerar ut den raceoverall han hade i Monaco förra helgen. De pengar som samlas in kommer han att skänka till de människor som drabbats av översvämningskatastrofen i norra Italien.

Det är däcktester i Barcelona efter helgens race. Mick Schumacher ska få chansen att köra för Mercedes. Det blir den förre Haas förarens första tur med Mercedes W14.
– Han har gjort ett mycket bra jobb i simulatorn och bidragit till vår utveckling, säger stallchef Toto Wolff.

Vinn en resa till Ungerns GP i F1

Nya frågor, ny chans – vinn en resa till Ungern GP!
Just nu har du möjligheten att förgylla din sommar. Du kan få två biljetter till kval och Grand Prix i Ungern, flygresa till Budapest, hotell och en helt oförglömlig upplevelse.
Ta med dig någon du tycker om och njut av Formel 1 på plats.
För att ha chansen att vara med i utlottningen behöver du göra vårt F1-quiz, anmäla namn och telefonnummer och ha lite tur. Vi kommer att ringa den lyckliga vinnaren på måndagen den 5 juni. Samtalet kommer när vi spelar in vår podd “Plattan i Mattan”.
Du kan lämna ditt bidrag fram till och med den 4 juni.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB