Startsida / Inlägg

Förlänger Lewis Hamilton och Mercedes i dag?

av Anna Andersson

Han var tvåa i F1 i Barcelona. Nu kan Lewis Hamilton och Mercedes förlänga sitt avtal.

– Jag tror att vi bara behöver lite tid tillsammans och ta en kaffe, säger Mercedes stallchef Toto Wolff.

– Det kommer inte ta mer än en halvtimme.

Lewis Hamilton och Mercedes förlänger avtaö
Max Verstappen, Lewis Hamilton och George Russell på prispallen efter F1 i Barcelona (Getty Images)

Den 3 juli 2021 signerade Lewis Hamilton ett mosterkontrakt med Mercedes i Formel 1. Kontraktet var värt nästan en halv miljard kronor och sträckte sig fram till och med 2023.

Nu är 2023 här, men även om säsongen har startat tungt, har Mercedes kämpat sig tillbaka mot toppen. Efter deltävlingarna i Monaco och Barcelona är stallet tvåa i konstruktörs-VM och Hamiltons andraplats i Barcelona gör att snacket om ett nytt kontrakt cirkulerar igen. Det bud som Ferrari skulle ha presenterat för honom för ett par veckor sedan diskuteras inte längre. Istället handlar det enbart om Lewis Hamilton och Mercedes.

– Jag har inte skrivit under någonting än, men jag tror att jag kommer att träffa Toto i morgon, måndag. Jag hoppas att vi kan lösa någonting, säger Hamilton på presskonferensen efter F1 i Barcelona.

Lewis Hamilton och Mercedes förlänger i dag?

Även Toto Wolff svarade lättsamt på frågor om kontraktet och en gemensam framtid, i en intervju med brittiska Sky konstaterar han att det inte lär ta mer än 30 minuter att hitta en gemensam lösning.

Lewis Hamilton har vunnit sex förar-VM med Mercedes, sju VM-titlar med en motor från Mercedes. Parterna har haft en tung start på säsongen, men uppdateringen som preseterades förra veckan har slagit väl ut.

– Samtidigt måste vi behålla båda fötterna på marken. Det var perfekta förhållanden, bilen fungerade bra här redan förra året, säger han till ORF.

Nu ser han, precis som förarna framåt.

– Vi behöver bara starta och vi är duktiga på att utveckla och jobba tillsammans både när det gäller utveckling och set-up. Vi har också en fördel när det gäller tiden i vindtunneln, men vi måste också vara realistiska, säger stallchefen till Sky.

Det som är intressant är att även Lewis Hamilton är positiv och han pratar reda om 2024. En säsong han inte har något kontrakt för – än.

– Det går åt rätt håll och vi har lite mer på gång. Vi hoppas att vi kan utmana i slutet av året, men för mig är det viktigare att vi kan utmana nästa år. Att vi kan vara med och slåss i toppen redan från premiären, säger han.

– Ju mer vi utvecklar årets bil och ju mer påverkar det också nästa års bil. Just nu är Red Bull för långt fram, så jag tror att Max Verstappen vinner.

Resultatlistan för F1 i Barcelona finns här.

Dagens roligaste bild – F1 vs NBA

Dino Beganovic med ny pallplats i Formel 3

Dino Beganovic tog en tredje pallplats i Formel 3, när han var trea i helgens andra deltävling i Barcelona, Spanien.

– Jag är väldigt glad för den här pallplatsen idag, särskilt efter det oflyt vi hade i sprinten igår, säger Dino Beganovic som blev påkörd under sprintracet och tvinagdes bryta med punktering.

– Det här är en bra belöning för hela teamet, och en fin uppföljning på andraplatsen i Monaco förra helgen. Det är väldigt positivt att vi kan vara så här starka både i ett stadslopp som Monaco och på en helt annan typ av bana här i Barcelona.

Beganovic är nu trea i mästerskapet och nästa deltävling avgörs i Österrike den 1-2 juli.

– Nu har vi varit på pallen i tre av fyra feature-race den här säsongen, vilket är fantastiskt, avslutar Ferrari-junioren.

– Det är precis den känslan man vill bära med sig in i det lilla uppehållet som väntar nu.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB