Startsida / Inlägg

F1: Charles Leclerc förlänger med Ferrari

av Anna Andersson

Charles Leclerc förlänger sitt kontrakt med Scuderia Ferrari och stannar kvar i F1. 

Målet är att vinna en VM-titel i Formel 1.

Charles Leclerc
Charles Leclerc har förlängt sitt kontrakt med Scuderia Ferrari i F1. (AP Photo/Luca Bruno)

Charles Leclerc och Ferrari har förlängt det kontrakt som gick ut efter 2024, hur många år det rör sig om är inte officiellt, men det heter att kontraktet sträcker sig över “2024 och framåt”.

– Jag är väldigt glad över att jag får bära Ferraris racingoverall under många säsonger framöver, säger Leclerc som nu är 26 år gammal.

– Jag har drömt om att köra för detta stall sedan jag var tre år gammal, jag kunde se Monacos GP och Ste Devote när jag tittade ut från fönstret hos en av mina kompisar och jag höll alltid utkik efter den röda bilen.

Charles Leclerc stannar hos Ferrari i F1

Han har varit en del av Ferrari sedan han blev akademiförare 2016, debuterade i F1 med Alfa Romeo 2018 och har tävlat för Ferrari i Formel 1 sedan 2019.

– Vi har uppnått mycket tillsammans och kämpat i med och motgång de senaste fem åren. Jag tror att det bästa ligger framför oss och jag kan knappt bärga  mig till dess att säsongen startar och vi får göra nya framsteg tillsammans samt kunna slåss om platser i toppen vid varje lopp.

Målsättningen är densamma som tidigare – att besegra Red Bull Racing som har vunnit de senaste VM-titlarna.

– Min dröm är, precis som tidigare, att vinna VM tillsammans med Ferrari. Jag är övertygad om att vi har en härlig tid framför oss och att vi kommer att göra våra fans väldigt lyckliga.

Vilka två förare kör för Ferrari i Formel 1?

Leclerc har kört in 23 pole positions åt teamet, 30 pallplatser och fem segrar. Hans bästa resultat är andraplatsen i VM, bakom Max Verstappen, 2022. Han slutade femma i VM 2023. För någon vecka sedan publicerade vi ett specialavsnitt om Charles Leclerc i vår F1-podd, Plattan i Mattan.

I år är Carlos Sainz hans kollega hos Ferrai, men det är inte klart vem som får den rollen framöver. Sainz kontrakt med Ferrari går ut efter årets säsong, men han har sagt att han gärna vill förlänga det. Spanjoren har också kopplats samman med Audi, som tar över Stake F1 till säsongen 2026.

Alla förare och team i Formel 1 2024 hittar du här. Datumen när bilarna presenteras för F1 2024 finns här.

I gårdagens inlägg gick jag igenom de märkligaste teamnamnen, enligt mitt tycke, i F1:s historia. Detta sedan Red Bulls systerteam fått en krångligt och väldigt penningstint namn.

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB