Startsida / Inlägg

F1 2024: Första bilderna på den nya RB som närmar sig Red Bull

av Anna Andersson

RB gör dig redo för en ny era i F1 2024. Med samma förare – men närmare Red Bull.

Visa Cash App RB i F1 2024 (Red Bull)
Visa Cash App RB i F1 2024 (Red Bull)

Visa Cash App RB, RB eller Småtjurarna, visade upp sin bil i Las Vegas. VCARB 01 visades sent på kvällen lokal tid, vilket betyder morgon lansering för oss i Europa. Med en kort video i sociala medier visar stallet upp bilen i blått, rött och vitt. Färger som fanns med redan när stallet hette Toro Rosso, vi skulle kunna säga att Toro Rosso är tillbaka.

I alla fall den senare färgvalet som det stallet hade innan AlphaTauri klev in i F1.

Kikar vi på den tekniska datan som stallet presenterar blir det tydligt att det är en konceptväxel, pullrod på den främre hjulupphängningen och stallet går samma väg som  Stake F1 eller Sauber. Det är samma väg som Red Bull och även McLaren har gått.

Bakaxeln behåller pushrod.

Visa Cash App RB – närmar sig Red Bull i F1 2024

Vi ser också en smal nos, tydliga sidepods och det är tydligt att även aerodynamikavdelningen i Bicester har närmat sig Red Bulls fabrik i Milton Keynes.

– Milton Keynes Performance Centre är nödvändigt för oss eftersom anläggningen i Bicester är för liten. Fördelen med att jobba hos Red Bull Racing är att det är enklare att arbeta i vindtunneln och simulatorn, har VD Peter Bayer sagt till Motorsporttotal.

VCARB 01 VIsa Cash App RB 2024
VCARB 01, kan den få Visa Cash App RB att klättra i tabellen i F1 2024?

Ett annat är att stallchef Franz Tost som varit boss i stallet under 18 år har lämnat över till Laurent Mekies, tidigare, Ferrari. Han har haft flera nyckelroller, men aldrig tidigare varit teamchef, VD Peter Bayer har jobbat hos FIA tidigare och stallet har även värvat Tom Goss från FIA.

I fjol slutade AlphaTauri på plats åtta, målsättningen är att Racing Bull ska klättra minst en placering i år. Förarna är de samma som avslutade fjolåret, Daniel Ricciardo och Yuki Tsunoda. Ricciardo är 34 år så  något juniorstall känns det inte längre som.

Gå tillbaka i F1-bloggen kan du se andra stall som presenterat sina bilar. Stake F1, Williams, Alpine och Haas.

Kort om F1 2024

Silverstone blir kvar i F1. Den klassiska banan har skrivit ett kontrakt över tio år med F1.

•••

Nico Hülkenberg har ett speciellt sätt att uttrycka dig, det vet ni som lyssnar på vår F1-podd Plattan i Mattan och i samband med en pressträff i USA fick han frågan om hur hans kontraktssituation ser ut och tysken svarade med ett skämt att han skulle tillkännage att han har förlängt för Haas.

Det postade Sports Illustrated på Twitter.

Men det var ett skämt, Haas  dementerade uppgifterna, Sports Illustrated fick be om ursäkt och Hulkens kontrakt går ut efter säsongen i F1 2024.

•••

Mick Schumacher har pratat med RTL/NTV om framtiden och han är sugen på att ta över den position som Lewis Hamilton lämnar.

– Det är en plats som medför stor press, men jag känner att jag är mogen för det, säger 24-åringen.

– Men det är inte mitt beslut. Chansen finns där, men jag vet inte hur stor den är.

Mick är reservförare för Mercedes och ska köra för Alpine i WEC i år.

–  Jag tror att det beror lite på prestation och jag hoppas att jag kan visa vad jag kan. Jag tror att det finns ett par människor där som vet hur bra jag är, säger han.

Han påtalar att han har haft en kortare kontakt med Toto Wolff, men att han räknar med att de kommer att kunna prata mer inom kort.

Formel 1 är fortfarande mitt stora mål, säger Michael Schumachers son.

Beställ F1-bibeln inför Formel 1

Missa inte heller att förbeställa vår F1-bibel inför F1 2024. Du får den direkt hem i brevlådan! I år bjuder vi på extra stort special inför IndyCar, intervjuver med bland annat Nico Rosberg en längre artikel om hur F1 kom till Anderstorp och så klart guider till teamen och banorna.

Ni var många som köpte den i fjol, jag hoppas att ni blir lite nöjda i år så att F1-bibeln blir ett stående inslag under försäsongen.

Förbeställ F1-bibeln här

I veckans avsnitt av Plattan i Mattan firar vi 100 och tar er med på en tur i F1-historien, vi snackar med om Hamiltons byte till Ferrari, jag puffade också för vart jag tror Alexander Albon tar vägen och enligt dagens senaste rykte från Autosport ligger det tipset inte långt borta. Red Bull ska ha säkrat sig en option på honom när det treåriga kontraktet med Williams går ut – efter årets säsong.

Nu önskar jag er en trevlig helg!

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB