Startsida / Inlägg

F1 2025: Senaste nytt om kollegan till Verstappen

av Anna Andersson

Nu är det klart vem som blir kollega till Max Verstappen i F1 2025.

Det hävdar i alla fall flera internationella medier.  Sergio Perez är ytterst nära ett nytt avtal med Red Bull.

Max Verstappen har kontrakt med Red Bull, även om Mercedes stallchef Toto Wolff varit tydlig i sina inviter och andra F1-experter har pratat om att Verstappen minsann kan ta ett sabbatsår eller två.

Men då snackar vi 2026.

Till nästa år lär han vara kvar hos Red Bull – och anledningen är enkel. Stallet har en bil som kan vinna både F1-lopp och VM-titlar.

Red Bull F1
Max Verstappen och Sergio Perez teamkollegor hos Red Bull i F1? (AP)

Men vem blir då hans kollega?

I samband med deltävlingen på Imola sa Helmut Marko till Formel 1.de  att “det är logiskt att man fortsätter samarbetet” och teamchef Christian Horner påpekade att  “Perez är omtyckt i teamet och har börjat säsongen bra”.

Men efter att han åkt ut i Q1 i Monaco hördes återigen kritiska röster, men hos Red Bull låter det annorlunda.

– Intresset för våra bilar är stort, men Checo är högsta prioritet, citeras Christian Horner av Motorsporttotal.

Sergio Perez intill Max Verstappen 2025 ?

Den ofta mycket välinformerade tyska motorsportsajten hävdar att Red Bull har tackat nej till Sainz som nu väljer mellan Williams och Audi, och att Red Bull har erbjudit Perez ett kontrakt över ett år. Han vill ha två år. Perez har också visat intresse för Audi, men det ska vara en plan B. Under helgen i Monaco ställde TV-kanalen Sky frågor hans framtid  och han svarade:

– Jag känner mig rätt lugn, det är bara en tidsfråga innan kontraktet är klart.

Därmed kommer Sainz att ta ett besök om han blir kollega med Albon hos Williams eller Hülkenberg hos Audi. Sainz och Hulken var kollegor hos Renault. Den duellen vann Hulken klart 2018, bland annat med 13-6 i kval.  och han tog också fler team interna segrar samt fler poäng.

Alternativet, Williams, så ställs han intill Alexander Albon och det är möjligt att Williams skulle kunna erbjuda ett något mer flexibelt kontrakt som kan ge en öppning för ytterligare ett teambyte inom något år. Carlos Sainz är en förare som bytt team vid flera tillfällen under sin F1-karriär.

Mer om Silly Season inför F1 2025 läser du här.

Kort om F1

Här är bilderna du aldrig sett tidigare.

Hur en historisk segrare trampar hem efter att ha brutit en förbannelse.  Charles Leclerc vann hemma i Monaco. Han är född och uppvuxen i furstendömet intill Medelhavet. Efter prisceremoni och möten hade han bråttom hem. Så han klev upp på sin cykel och trampade hem till sin lägenhet för att hinna byta om till den stora festen.

 

 

Kevin Magnussen fick inga extra straffpoäng på sin licens av domarna efter incidenten med Sergio Perez i Monaco. Han ligger därmed kvar på tio poäng, två från en avstängning. Poängen har en förare med sig i ett år och Magnussen kommer inte att förlora några poäng från sitt konto innan mars 2025 så han har en bra stund kvar att kämpa mot en avstängning.

 

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB