Startsida / Inlägg

Buakaw Por. Pramuk är bäst, igen

av Patrik Syk

Buakaw Por. Pramuk, mannen med de stenhårda sparkarna och den avancerade uppvärmningsdansen har gjort det igen. I helgen kunde ”the Lumpanee assassin” lägga en ny titel till listan när han relativt enkelt slog Australiens Frankie Giorgi i finalen av Thai Fights 70 kg. i Bankok, Thailand. Buakaw knep därmed sin andra titel för året (vann WMC-bältet i lätt mellanvikt i somras).

Sedan K1-Max förlorat i både ekonomi och anseende har den spektakulära thailändaren främst fightats i WMCs (World Muay Thai Council) regi kanske lite utanför blickfånget för många i Europa. Vad som är säkert är dock att Buakaw är tillbaka i sin bästa form.

Nu hoppas vi som gillar thaiboxning att Buakaw hoppar på det nya intressanta projektet FIKA (Federation International Kickboxing Association) som har förhoppningen att ta kickboxningen tillbaka till vad den var under glansdagarna för K-1. Kanske kan vi då få se Buakaw mäta kraftera med fighters som Petrosyan, Kyshenko och Souwer igen.

I 63 kg. blev en annan thailändare segrare i  Kem Sitsongpeenong som slog fransmannen Fabio Pinca. Pinca är för övrigt klar för att möta Buakaw i en superfight i Frankrike i mars.

För er som inte sett finalen mellan Buakaw och Giorgi så har ni den här!

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/ciYzolV7uac” frameborder=”0″ allowfullscreen]

//Syk

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB