Startsida / Inlägg

”Buakaw förlorade nog en del fans”

av Patrik Syk

När supergalan Yokkao extreme gick av stapeln i lördags i Milano hade nog de italienska fansen stora förhoppningar på kvällens huvudmatch, den skickliga och mycket populära thailändaren Buakaw Por. Pramuk mot hårdslående dagestaniern Dzhabar Askerov.

Buakaw, som av många räknas som världens bästa thaiboxare, var förstås storfavorit till segern men alla visste att Askerovs knockout-kraft skulle kunna rubba honom. Men istället för ett fyrverkeri av slagdueller mellan de två fick publiken se en ständigt klinchande Buakaw som planenligt vann på poäng och kammade hemm segerchecken.

Så här beskrev Askerovs svenske manager Kasra Ashhami matchen som i hans mening borde kostat thailändaren en del i anseende hos sina fans.

– Askerov jagade knock med one-punch och Buakaw undvek dueller och samlade poäng rond 1-2. Askerov släppte aldrig loss utan var lite för laddad i stället för att släppa loss några långa slagkobinationer. I tredjre trappar Askerov pp jakte men Buakaw håller och låser Askerovs slag i klinch och säkrar sin poängvinst från rond 1 och 2. Askerov vinner rond 3. Det blev en ganska tråkig match eftersom Buakaw inte ville dansa utan bara ta hem pengarna. Han förlorade nog en del fans där skulle jag vilja säga. Men matchförloppet var väntat, vi hade väl hoppats på lite fler slagdueller men det blev nog inte en enda.

Tyvärr är det inte första gången vi se Buakaw ppträda på det här viset och det kommer nog krävas en trnering liokt K-1s glansdagar men mycket pengar och bara toppmotstånd (Askerov är visserligen en toppfighter men har en nivå upp till de absolut bästa) för att vi ska på se Buakaw öppna hela verktygslådan. Vi hoppas att K-1s grndare mr. Ishiis nya projekt FIKA kan stå för den tmaningen.

//Syk

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB