Startsida / Inlägg

Kickboxningens badboy #1 tar förväl

av Patrik Syk

Han är den mest omdiskuterade, hatade och till viss del älskade kickboxaren på världsscenen. En till synes osympatisk, oberäknerlig och okontrollerbar fighter som charmat och förfärat kickboxningsvärlden de senaste åren. Badr Hari lämnar ingen oberörd och just därför är det med vemod vi får betrakta en av fightingvärldens absolut största profiler säga förväl till kickboxningen för en karriär som proffsboxare i USA. Kickboxningen sörjer ännu en tung förlust samtidigt som boxningscheferna i Las Vegas snart kommer börja undra var det är de gett sig in i.

Badr Hari är nämligen inte som alla andra, han är precis som hyllningslåten till honom säger, he’s a bad boy.

Han har slagits på presskonferenser. Förstört inredningen i omklädningsrum. Förlorat en GP final för att ha stampat den redan liggande Remy Bonjasky i huvudet. Det är bara några av sakerna som gett Hari stämpeln som kickboxningens värsting. Lägg därtill att han är en briljant fighter med mer hjärta än de flesta och knockout-kraft i nästan alla tekniker. På lördag går han sin sista match som kickboxare mot en annan storstjärna, Gökhan Saki. Den matchen får helt enkelt inte missas.

//Syk

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB