Startsida / Inlägg

Its go time. UFC on Fox 2

av Patrik Syk

Ny tung UFC-gala att ta sig an i helgen. Ingen titelfight på kortet men med fighterna Rashad Evans vs Phil Davis och Chael Sonnen vs Michael Bisping känns det som tittarna på Fox som senaste bara fick några sekunder live (Junior Dos Santos knockade Cain Valesquez) kan se fram emot ett fyrverkeri av ett helt annat slag. Inte minst om man gillar brottning.

Det är nämligen min förutspåelse av båda stormatcherna. Chael Sonnen och Phil Davis är bland de absolut starkaste brottarna i sina respektive viktklasser och kommer ställa till problem för sina motstånare den här helgen, var så säkra.

Kvällens main event, Evans vs Davis är enligt mig en av de ovissaste matcherna på länge. Vinnaren har dessutom titelmatch mot Jon Jones att se fram emot. Obesegrade Davis mot den som många ser som Jon Jones enda verkliga hot i viktklassen Rashad Evans. Själv tror jag att Davis, viktklassens bästa brottare med undantag för Jones, kommer ställa till problem för Evans som även han gillar att brottas. Mitt tips, Davis skräller och blir nästa utmanare om titeln. Poängseger.

I matchen Chael Sonnen vs. Michael Bisping ser jag egentligen bara en vinnare. Sonnen är helt enkelt för bra för den engelske greven. En returmatch mellan Anderson Silva och Sonnen (även denna match ger en titelmatch till vinnaren) är någonting alla vill se (inte minst UFC själva) ochjag har svårt att tänka mig att Bisping har kvalitéerna att klämma sig emellan där. Mitt tips, Sonnen välter Bisping på rygg och bankar på honom tills domaren tycker det börjar se obehagligt ut.

Nej, jag har inte glömt main cardets tredje match Demian Maia vs. Chris Weidman. Weidman somtackade ja till matchen för bara en dryg vecka sedan får nog hoppas på en lucky punch mot BJJ-esset Maia. Inget ont om Weideman dock, har lite svårt att se hur han ska vara tillräckligt bra förberedd för sin största match i karriären. Maia har ju visserligen också haft problem med uppladdningen. Han skulle först ha mött Bisping som flyttats upp efter att Sonnens ursprungsmotståndare Mark Munoz fått dra sig ur med skada. Mitt tips, Maia klipper Weidman i en rear naked choke i andra ronden.

//Syk

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB