Startsida / Inlägg

Ingen UFC? Kolla in det här istället!

av Patrik Syk

Som ni kanske märkt så dröjer det lite över en månad innan det är dags för nästa UFC-gala. Nästa gång Bruce Buffer gapar igång en match i oktagonen är nämligen i den kungliga huvudstaden Stockholm och UFC on Fuel 2, eller UFC: Sweden som vi föredrar att kalla den.

Dit är det nästan fem veckor. Nästa Strikeforcegala är ännu längre bort och de svenska galorna lyser även de med sin frånvaro. Trist kanske MMA-rävarna tycker. Läge vidga horisonten säger jag! För när MMA-sporten tar en liten andningspaus bjuder K-1 på några riktiga höjdare.

Vad sägs till exempel om matchen Giorgio Petrosyan mot Artur Kyshenko? Europas och kanske världens just nu bästa fighters möt för första gången. Petrosyan har som bekant inte förlorat en enda match på över fem år. Helt sjukt. Men det var ett tag sedan han nötte en fighter av Kyshenkos kaliber och det ska bli oerhört intressant att se hur han hanterar det. Till Kyshenkos nackdel ska nämnas att matchen går i Petrosyans hemstad Milano, så ukrainaren kommer nog behöva övertyga mer ä vanligt för att få med sig en slutseger. Explosioner garanteras dock. För er som minns Kyshenkos match mot Yodsaenklai Fairtex på Rumble of the King på hovet i höstas råden väl knappast några tvivel om att han har var som krävs för att pressa också självaste ”the Doctor” Petrosyan.

Giorgio Petrosyan vs. Artur Kyshenko, Fight Code – Milano, 24 mars.

Dagen innan, dvs 23/3 så bjuder Moskva på en riktig nostalgitripp. Semmy Schilt gör comeback efter att ha befunnit sig utanför strålkasterljuset sedan Grand Prix finalen (förlust mot Peter Aerts) december 2010. Den enorma holländaren möter fransmannen Brice Guidon i ett givet huvudevent. Och om det inte är tillräckligt mycket nostalgi för dig så kanske matchen innan kan fylla kvoten. Duktige Errol Zimmerman möter legenden Jerome Le Banner, en match som får det att vattnas i munnen för en gammal K-1-nörd som jag. På galan hittar vi också svenske MMA-fightern Ilir Latifi som möter ryssen Ruslan Magomedov. Alltså både K-1 och MMA på den här galan från Moskva.

United Glory 15, Moskva 23 mars.

Kan ni inte vänta tills dess så möts två av världens bästa tungviktare i K-1 Daniel Ghita och Sergei Lascenko i Kroatien redan nu till helgen.

K-1 Final Fight, Zagreb 10 mars.

Bara att fylla i kalendern!

//Syk

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB