Startsida / Inlägg

Kontrovers, Klitjko och kvinnor

av Patrik Syk

En intressant men lite spretig fightinghelg är på väg att gå till ända och det finns några intressanta trådar att plocka upp.

UFC var igång tidigt lördags morgon från Sidney och precis som i alla de senaste galorna handlade mycket av snacket efter galan om domarnas insats. Den här gången handlade det om den nya flugvikten och matchen mellan Dimitrous ”Mighty Mouse” Johnson och Ian ”Uncle Creepy” McCall. Efter tre mycket underhållande ronder gav domarna segern med minst möjliga marginal till Johnson. Det var bara ett problem. Domarna hade egentligen dömt matchen oavgjord och en extrarond skulle avgjort. Nu blev det inte så. McCall och Johnson meddelades det oavgjorda resultatet i efterhand och Dana White slet sin blottade hårbotten över ännu en domarkontrovers. Nu hamnar hela flugviktsturneringen på sniskan eftersom matchen McCall vs. Johnson nu måste gå om.

Den australiensiska domarchefen bad så hemskt mycket om ursäkt på den efterföljande presskonferensen och tog på sig hela skulden själv. Han hade inte mycket val om vi säger så.

Matchen då? Jag hade McCall som segrare 29-28 efter att han enligt mig vann både första och tredje ronden. Men jag kan sträcka mig till att den först ronden kan dömas oavgjord och då är vi ju där.

Sedan besegrade Martin Kampmann Thiago Alves. Alves hade matchen i en liten ask men klantade sig lite och det duger inte mot en rutierad snubbe som Kampmann. En guillotine senare så var saken biff. Heja Danmark!

****

Igår kväll försvarade Wladimir Klitjko sina bälten igen. Han bjöd på karriärens 50e knock i karriären 57e seger. Det hade inte kunnat sluta på något annat sätt. Gäsp.

****

I Strikeforce fick kvinnornas bantamvikt en ny titelhållare i Ronda Rousey som besegrade Miesha Tate med en armbar i första ronden. En fantastisk match på många sätt där Rousey verkligen fick visa upp sin fina judo. Redan under den första minuten såg Tate arm ut att böjas på ett sätt som den inte är gjord för. Hon klarade sig ur låset den gången men i slutet av ronden var de där igen och då orkade inte armen längre. Kanske borde Tate klappat lite tidigare, såg inte skönt ut alls det där. Imponerande seger av Rousey som nu har fem raka, det här var faktiskt den längsta matchen i hennes karriär. Galet!

//Syk

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB