Startsida / Inlägg

Helgens tyngsta knock och Cro Cop är en vinnare igen

av Patrik Syk

Liket lever.

Sporten som trollband miljontals människor under 2000-talets början har förklarats död en otal gånger de senaste åren. Men K-1 tungvikt går en ny vår till mötes och i helgen möttes två av de som ska göra den till en världsangelägenhet igen i galan Final Fight i Kroatien. Dessutom såg vi en riktigt tung comeback när Mirko ”Cro Cop” Filipovic efter en massa år i MMA-organisationerna Pride och UFC var tillbaka där det hela började, i K-1-ringen. Där ställdes han mot en annan legend, Ray Sefo.

Daniel Ghita är regerande mästare inom holländska organisationen Its Showtime och får anses vara världens bästa kickboxare i tungvikt. I helgen befäste han den positionen genom att knocka en av sina huvudutmanare, ukrainaren Sergej Lascenko, med en klockren huvudspark i den tredje ronden. Lascenko hade nog gärna fortsatt fightas matchen ut men i mina ögon bröt domaren i rätt läge, Ghita var för bra. Med bländande sparktekniker mot både kropp och huvud dominerade han den duktige Lascenko som ändå försökte med sin fina boxning.

Här har ni matchen i sin helhet!

På galan gjorde dessutom fightinglegendaren Cro Cop en efterlägtad comeback till sporten han lämnade för nio år sedan. I ett riktigt nostalgimöte ställdes han till den kroatiska hemmapublikens jubel mot stenhårde nya zeelädaren Ray Sefo. Visst fattas det lite i tempo jäför med Ghita – Lascenko men Cro Cop i K-1-ringen hemma i Zagreb fighandes till pubilkens ”Mirko, Mirko, Mirko..” är en lite bit fightinghistoria. Att båda fortfarande har hyffsat tryck i nävar (och i Cro Cops fall även sparkarna) gör ju heller inget. Fråga: finns det en hårdare haka än den på Ray Sefo?

http://www.youtube.com/watch?v=Feec7WyqZZE&feature=related

//Syk

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB