Startsida / Inlägg

Lumpini-mästare byter till MMA

av Patrik Syk

Orono Wor Petchpun har vunnit i stort sett allt som går att vinna som thaiboxare. Mästare på Lumpini-stadion i Bankok, WMC-mästare, Its Showtime-mästare och WPMF-mästare. Han har segrar över blad annat Buakaw Por. Pramuk, Yodsaenkai Fairtex och Saenchai Sor Kingstar och räknas som en av sin generations bästa thaiboxare (någon kanske minns hans seger över Warren Stevelmans på Battle of Sweden 2009). Senast han gick en match var dock 2010 och frågan är vad han sysslat med de två senaste åren.

Svaret: Han har tränat MMA.

Aldrig har MMA-sporten sett en så meriterad thaiboxare göra entré och fråga är förstås; flipp eller flopp?

Sedan 2010 har han tränat MMA på Evolve MMA med amerikanska före detta olympiske brottaren Heath Sims och BJJ-världmästarna Rafael Correa De Lima and Leandro Issa vilket ju inte kan skada. Själv säger han såhär til liverkick.com

– Före jag åkte hit och började träna gick jag och tittade på galan ONE FC och såg hur de slog och sparkade och tänkte ”det där kan jag göra, inga problem”. Sedan såg jag hur de gjorde andra saker och tänkte ”det där kan jag lära mig, inga problem”.

– Jag tror jag kan bli farlig med mina armbågar. MMA-fighters använder inte armbågarna så mycket men man måste vara försiktig med tanke på nedtagningarna som ju är annorlunda från thaiboxningen.

Orono själv hoppas få fightas för DARE hemma i Bankok men ännu är det inte bestämt vart debuter blir. Kanske kan hans tunga thaimeriter ge en biljett till DREAM eller rent av UFC? Hur som helst lär han kunna hota vilken fighter som helst i fjädervikten. Osökt drar ju tankarna iväg till ett möte mot Aldo. Hur fungerar han han mot en ÄNNU bättre thaiboxare?

//Syk

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB