Startsida / Inlägg

Jon Jones och nya namn till Globen

av Patrik Syk

Efter en tid av VAB (för er som inte kan denna förkortning så betyder det att jag vårdat om min krassliga avkomma) kommer här en liten uppdatering av allt spannande som händer i fightingvärlden.

Vi börjar med Jon Jones. Världsettan gjorde i helgen an av sina mindre imponerande insatser i oktagonen men var ändå helt överlägsen mot världstvåan Rashad Evans. Det i sig är nog det mest imponerande han hade kunnat göra. För samtidigt som han presenterade några frågetecken kring sin egen utvecklingskurva rätade han ut ett par. Klarar Jon Jones fem ronder? Ja! Kan Jon Jones ta en smäll men ändå hämta sig? Ja!

Nu återstår bara ett frågetecken. Vem ska ge honom en riktig match? Henderson? Tror inte det. Alex? Inte än.

Just nu är ”Bones” i en egen division. Det visste vi egentligen innan helgen också men det fanns ändå förhoppningar om att den divisionen skulle innehålla även Evans. Det gör den inte. Nästa match för Jones blir nu en 41-årig Dan Henderson, det luktar utklassning om du frågar mig. Nästa efter det kan bli Alexander Gustafsson förutsatt att denna får möta exempelvis Lyoto Machida eller Shogun Rua och går segrande därifrån. I min mening har Alex en stil som passar mot just Jones. De boxas på ungefär samma avstånd och Alex är den bättre boxaren av de två. Men Jones kan en hel del mer än att boxas, det blir Alex problem.

****

Med en månad kvar till nästa jättegala i Globen, Glory World Series, har ett svanskt namn presenterats i en av förmatcherna. Det är MMA-malmöiten Ilir Latifi som jag skrivit om här på bloggen innan som ska möta amerikanen Jeremy Horn. Det är en MMA-match och ytterligare lite svenska färger som sagt.

Till kortet har också tungviktaren Göhkan Saki tillkommit. Han ska gå en superfight mot en ännu ej annonserad fighter.

//Syk

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB