Startsida / Inlägg

Andreas Spång, en seger från titelmatch

av Patrik Syk

Andreas Spång från Växjö fick förra veckan chansen att hoppa rakt in i semifinalen i Bellators mellanviktsturering som ersättare för Bruno Santos. Han tackade för förtroendet och knockade som motståndare, Brian Rogers, i den andra ronden och kvalificerade sig för final. I finalen möter han Maiquel Falcao som han direkt efter sin seger fick bekanta sig lite extra med. Falcao kom in i ringen för en staredown med svensken varpå Spång gav brassen en bröstvärmare. Falcao svarade med att skicka iväg ett knä och vips så var Spång 6 000 dollar fattigare (det var vad han fick betala i böter för knuffen).

Till historien hör också att Bellators regerande mellanviktsmästare Hector Lombard skrivit på för UFC och ett av MMA-världens finaste bälten hänger nu och dinglar i luften för den som kan hoppa upp och ta den. Vem det blir ska avgöras i höst då förste utmanare Alexander Schlemenko ska möta vinnaren mellan Falcao och Spång i en titelmatch.

Hängde ni med? Detta innebär att Spång nu bara är en seger från titelmatchen. Riktigt riktigt tungt.

//Syk

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB