Startsida / Inlägg

”The Punisher” förlamad efter mc-olycka

av Patrik Syk

BOXNING. Tvåfaldige världsmästaren i weltervikt, 30-årige Paul ”The Punisher” Williams, har varit med om en motorcykelolycka och är förlamad från midjan och nedåt. Enligt läkarna kommer han aldrig att kunna gå igen, och boxningskarriären är över. Den 17:e september var det tänkt att den gänglige southpaw-amerikanen skulle ha utmanat ”Canelo” Alvarez om dennes världsmästarbälte i lätt mellanvikt. Williams har gått ut i media och sagt att han känner sig välsignad som överlevde, och att han trots situationen är vid gott mod.
Boxningen blir därmed en profil fattigare. Williams var en publikfriande boxare som delade ut miljarder smällar i sina fighter kändes det som. Han hade en oerhört hög slagvolym, trots att han lika gärna kunde ha utnyttjat sin längd (185 cm) och räckvidd (201 cm). Mitt bästa ”The Punisher”-minne var det första mötet med Sergio Martinez. En fight of the year-kandidat från 2009 som gick tiden ut men där båda var i golvet redan i första ronden.

/Petter Öhrling

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jörgen Källström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB