Startsida / Inlägg

Vilken uppvisning av Froch!

av Patrik Syk

BOXNING. Har inte haft tid att se helgens stormatch mellan Carl Froch och Lucian Bute förrän i morse. Och wow! Vilken uppvisning det var av engelsmannen. Jag var väldigt besviken på Froch efter att han utklassats av Andre Ward i slutet av förra året. Men många boxare kommer tillbaka starkare efter en förlust, och det gjorde sannerligen ”The Cobra” den här gången. Froch gav Bute en lektion och slängde ut honom på skolgården.
Jag har alltid gillat Froch, och hade faktiskt förmånen att träffa honom och hans fru i Hamburg förra sommaren i samband med fighten mellan David Haye och Wladimir Klitschko. Han är en av branschens allra starkaste och tuffaste kämpar, verkar kunna ta hur mycket stryk som helst och bjuder alltid på stor underhållning. Så vitt jag vet har han bara varit i golvet en gång under karriären (mot Jermain Taylor).
Nu när Froch har tagit över IBF-bältet i super mellanvikt, och blivit världsmästare för tredje gången i karriären, undrar alla vad som väntar här näst. Jag tror och hoppas på en rematch mot danske Mikkel Kessler. Det är nog inget långskott att tro att Froch vill revanschera sig efter den omdiskuterade förlusten.
Bute då? Ja, rumänen var obesegrad och tokhyllad innan helgens drabbning. Men Froch var hans första motståndare av toppklass, och då vek Bute ned sig rejält. Många kommer säkert ifrågasätta 32-åringen efter det här.

/Petter Öhrling

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB