Startsida / Inlägg

Rånad på allt utom hedern

av Patrik Syk

Det är ju själva fan. Reza Madadi gör nog sin bästa match i karriären. Vinner rond 1 & 2 tack vare bättre nävar, brottning och fantastiskt hjärta. Han behöver behöver bara hålla sig vaken genom rond 3 för att vinna. När sista tutan gick sträckte jag händerna i vädret övertygad om att segern var Rezas.

Jag hade fel.

Men det fanns någon som hade mer fel ändå. Domaren som hade siffrorna 30-27 till Marcelo. Helt fel. Skämmes tamejfan!

Reza kunde inte blivit mer rånad om han så spökade ut sig som mr. T och tog en promenad genom favelan. Helt samvetslöst. Det var inte felbeslut, det var ett fullt medvetet fusk för att gynna hemmafightern. Det gör mig riktigt arg.

Det pratas ofta om hur man städat sporten. Om förbund och sanktioner. Om en kamp som utvecklats till en strömlinjeformad sport med idrottsliga värden där allt sker på så rättvisa villkor som är möjligt. Det som hände Reza var som att ta allt det och kasta det rakt ut genom fönstret.

Agera Dana, gör ett uttalande om att domaren (som alla vi som vet någonting om sporten såg) hade fel och styr upp en returmatch i Globen nästa år. Det har Reza förtjänat, för han må ha förlorat matchen och fått sin svit bruten. Men hedern kan ingen ta ifrån honom efter den matchen.

Och just det ja. Silva vann förstås. Total dominans och en tempoväxling so inte är från den här planeten. Galet överlägsen. Återkommer med en längre analys av hela galan.

//Syk

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB