Startsida / Inlägg

Fight of the Year

av Petter Öhrling

BOXNING. Ska du bara se en match i år, välj den som utspelade sig i Kalifornien i lördags mellan Brandon Rios och Mike Alvarado. Vilken thriller. Tankarna fördes till Diego Corrales mot Jose Luis Castillo. Arturo Gatti mot Mickey Ward. Det var en match som utkämpades på mycket nära håll med vilda slagväxlingar och stort hjärta. Mellan två dittills obesegrade boxare, bör inflikas. Men det är bara ”Bam Bam” Rios nolla som är intakt, sedan han vann på TKO i rond sju. Nu väntar jag ivrigt på att få höra hans nästa motståndare. Tänkbara namn är bland andra Amir Khan, Juan Manuel Marquez, Lamont Peterson och Danny Garcia.

Cirka 85 mil nordöst, i sin hemstad Liverpool, bjöd intressante tungviktaren David Price på en styrkedemonstration när han körde över Audley Harrison inom loppet av 82 sekunder. Med sin 203 cm långa kropp har scousern seglat upp som en rejäl utmanare till bröderna Klitschko. Han har till och med hyrts in för att imitera ukrainarna i sparringsessioner med bland andra David Haye och Dereck Chisora.

Men ännu saknar Price rutinen för att slåss om ett världsmästarbälte. Han vill själv ha gått 20 matcher (uppe i 14 nu) innan han gör ett försök. Det tycker jag låter klokt. Nu väntar 45-årige Matt Skelton, mest känd som kickboxare, i december månad. Och fortsätter Price att utvecklas i samma takt har han goda chanser att regera tungviktsboxningen när Klitschkobröderna har lagt av.

/Petter Öhrling

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB