Startsida / Inlägg

The almighty highlight-reel

av Patrik Syk

I den här digitala tidsåldern krymper avståndet mellan begär och tillfredsställelse till en enkel knapptryckning. Med Youtube i spetsen har de sociala medierna gett nya möjligheter men och flyttat gränserna för vad vi kräver i form av underhållning. Spektakulära knockar är vardagsmat på internet. Det finns tusentals. Och man kan veva dom om och om igen, precis när och hur man vill.

Men det finns en punkt där det vänder. Där denna extrema tillgänglighet som gjort oss så blasé väcker nya känslor. Där vi kan återuppleva det som går förlorat i den oändliga repriseringen som internet erbjuder. När klipp vi sett hundra gången plötsligt hittar tillbaka till den delen av maggropen där den en gång träffat en.

Jag pratar förstås om den fantastiska konstform vi kallar en ”highlight-reel”.

Hur många timmar har man inte suttit och letat efter den perfekta förpackning på sin egen favoritfighter? För min egen del måste det handla om tusentals. Alla är inte bra. Ofta är det samma trötta musikslinga och samma sönderredigerade klipp som vevas. Men då och då springer man på det där man letat efter. Ibland snubblar man på ren poesi.

Så nu är min uppmaning till er. Vilken highlight-reel får er att känna suget i maggropen? Jag har flera men här är en jag återkommer till lite då och då. Jag gillar den dels för att det är en kärleksförklaring och för att den påminner mig om varför man fortsätter titta. Poesi som sagt.

https://www.youtube.com/watch?v=lUAVieQAEiE

//Syk

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB