Startsida / Inlägg

På pogosjans julbord

av Maria

Jag tror dessa blir en klar vinnare som efterätt till familjen Pogosjans julafton. Innehåller den socker? Ja, i chokladen. Men då är den inte nyttig? Nej, men på julafton är det är en självklarhet att äta mörkchoklad. Vad innehåller den då?

 

 

Du behöver för ca 15 bitar:

100 g mörkchoklad (jag hade 70%)

½ dl vispgrädde

½ dl kvarg

1 tsk agavesriap

1 tsk Stevia strö

Hackade mandlar

 

Gör så här:

Koka upp grädden. Dela chokladen i mindre bitar och ha i grädden när det kokat upp.

 

Blanda väl och undertiden tillsätt kvargen, agavesirapen och stevian.

 

Häll i en form (jag använder min lilla runda form). Strö över mandlarna och låt det få stå i kylen, gärna över natten.

 

Ta ut den, dela upp den i avlånga bitar och njut av godbitarna. Som sagt, en vinnare till julbordet.

 

 

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB