Startsida / Inlägg

Utländsk mat

av Maria
 
 
dsc_0142_531973559606ee2107b5343a
 

Medan tisdagar är Maria-dag så är fredagar intensiva dagar. Det innebär hårt jobb med mina egna projekt och föreläsningar i skolan, sedan belönar jag mig själv med dejt med nära och kära. Denna kväll är jag mammas dejt. Självklart tackar jag JA!! till att vara plus-one till ett kalas som bjuder på afgansk mat. Utländsk mat är bland det intressantaste jag vet! Här är en lunch inspirerad av armenisk mat.

 

 

Du behöver:

1 stor paprika

 

Innehåll:

kokt qunioa

salladslök

tomater

1 tsk samba olek

Parma ost på toppen

 

Tillbehör

Stekt ägg

Väl kokta brysselkål

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 190°.

 

Hacka grönsakerna och blanda allt till innehållet. Fyll paprikan, strö över osten och in i ugnen.

 

Under tiden, koka brysselkålen och stek ägget.

 

Hoppas det smakar! 

 
 
 
 
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson , Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB