Love for food
av



Dagens lunch: Ugnsgrillad kycklingfilé med sesamfrön och tomat/mozzarella-burgare med mängder av basilika. Måste passa på att unna mig nu när jag både är sjuk och har en tenta som väntar runt hörnet. Massa kärlek!
Dagens lunch: Ugnsgrillad kycklingfilé med sesamfrön och tomat/mozzarella-burgare med mängder av basilika. Måste passa på att unna mig nu när jag både är sjuk och har en tenta som väntar runt hörnet. Massa kärlek!
Den här frukttallriken, den HÄR låten och en stor kanna med kaffe till underlättar dagens tentaplugg. Jordgubbar, kiwiburgare med banan och sockerfrichoklad som äntligen går att köpa i mataffärerna.
Eftersom jag blev spontanbjuden på kaffefika hos Felisia kunde jag bara inte låta bli att baka lite efterrätt till oss, speciellt när det blev så mycket äggvita kvar efter gårdagens Lemon curd. Rosa och vita ryska maränger blev det.
Du behöver för ca 10 st:
3 äggvitor
1 krm vaniljpulver
1 tsk etika
Karamellfärg (om du vill)
Gör så här:
Mixa alla ingredienser tills det blir vitt skum.
Spritsa hälften av smeten på ett bakpapper. Häll i sedan karamellfärg och gör samma sak med resten av smeten.
Grädda i ugnen på 130° i ca 30 minuter.
Dela marängen i två delar och tillsätt lemon curd och blåbär.
Perfekt är ordet till denna lilla bakelse!
Sockerfri lemon curd gjorde jag till efterrätt och det blev fantastiskt gott. Perfekt att ha det i morgonmuslin (då den är nyttig) eller på födelsedagstårtan (då den är söt och riktigt god).
Du behöver för ca 3 dl:
2 hela ägg
3 äggulor
Ca 1 dl färskpressad citronjuice
0,75 dl Stevia strö
1 msk smör
1 msk rivet citronskal
Gör så här:
Börja med att koka upp citronjuice och sukrin/stevia strö i en kastrull.
Låt svalna lite och lägg i äggen, äggulorna och citronskalet under omrörning. Låt det sjuda på svag värme och rör om hela tiden. Var försiktig så at det inte kokar, för då blir det äggröra. Sjud tills det tjocknar.
Rör i smöret, smaka av och tillsätt eventuellt mer sötning.
Min partner in crime är här och hjälper mig att laga söndagsmiddagen. Menyn består av egengjorda köttbullar med grillad sötpotatis och till efterrätt blir det standarden, blåbärskesella med nyttig & hemmagjord Lemoncurd. Recept kommer upp imorgon. Nu, njuta av maten!
Trevlig kväll önskar jag, Felisia, mina nya ljusstackar och bananer med chokladtopping.
Du behöver:
1 banan
1msk ekologiskt jordnötssmör
1-2 msk kakao
1 msk kokosmjölk (finns i Thaihyllan)
Gör så här:
Dela bananen i två bitar med skalet.
Mixa alla ingredienser och smör över bananen.
Grädda i ugnen på 200°, ca 15 minuter. Smakligmåltid.
Dessa tre ska få följa med mig till gymmet idag. Det är nämligen proteinbollar och passar perfekt direkt efter ett styrkepass.
Du behöver 3 st:
75 lättkeso
1,5 msk vaniljprotein pulver
1 tsk Stevia (valfritt)
1 tsk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver.
Lite saffran
Gör så här:
Blanda allt och mixa till en slätsmet.
Rulla till runda former och rulla i kokosflingor.