Best start

av Maria
 
Frukost med kärlek: färska jordgubbar,fil och fikonbalsam. 
 

Ryska maränger

av Maria

 

Eftersom jag blev spontanbjuden på kaffefika hos Felisia kunde jag bara inte låta bli att baka lite efterrätt till oss, speciellt när det blev så mycket äggvita kvar efter gårdagens Lemon curd. Rosa och vita ryska maränger blev det.

 

 
 
 

Du behöver för ca 10 st:

3 äggvitor

1 krm vaniljpulver

1 tsk etika

Karamellfärg (om du vill)

 

Gör så här:

Mixa alla ingredienser tills det blir vitt skum.

 

Spritsa hälften av smeten på ett bakpapper. Häll i sedan karamellfärg och gör samma sak med resten av smeten.

 

Grädda i ugnen på 130° i ca 30 minuter.

 

Dela marängen i två delar och tillsätt lemon curd och blåbär.

 

Perfekt är ordet till denna lilla bakelse! 

 

 

Sockerfri Lemon Curd

av Maria

 

Sockerfri lemon curd gjorde jag till efterrätt och det blev fantastiskt gott. Perfekt att ha det i morgonmuslin (då den är nyttig) eller på födelsedagstårtan (då den är söt och riktigt god).

 

Du behöver för ca 3 dl:

2 hela ägg

3 äggulor

Ca 1 dl färskpressad citronjuice

0,75 dl Stevia strö

1 msk smör

1 msk rivet citronskal

 

Gör så här:

 

Börja med att koka upp citronjuice och sukrin/stevia strö i en kastrull.

 

Låt svalna lite och lägg i äggen, äggulorna och citronskalet under omrörning. Låt det sjuda på svag värme och rör om hela tiden. Var försiktig så at det inte kokar, för då blir det äggröra. Sjud tills det tjocknar.

 

Rör i smöret, smaka av och tillsätt eventuellt mer sötning.

 

 

Eat right

av Maria

 

 

Trevlig kväll önskar jag, Felisia, mina nya ljusstackar och bananer med chokladtopping.  

Du behöver:

1 banan

1msk ekologiskt jordnötssmör

1-2 msk kakao

1 msk kokosmjölk (finns i Thaihyllan)

 

Gör så här:

Dela bananen i två bitar med skalet.

 

Mixa alla ingredienser och smör över bananen.

 

Grädda i ugnen på 200°, ca 15 minuter. Smakligmåltid. 

 

 

Farmor

av Maria

 
 
Om ni undrar vart mitt matintresse kommer ifrån så är svaret; min Farmor. Hon är kvinnan, myten och legenden på att laga mat. Men framförallt, hon lagar alltid mat med kärlek och det märks på smaken. 
 
 

Proteinbollar

av Maria

Dessa tre ska få följa med mig till gymmet idag. Det är nämligen proteinbollar och passar perfekt direkt efter ett styrkepass.

Du behöver 3 st:

75 lättkeso

1,5 msk vaniljprotein pulver

1 tsk Stevia (valfritt)

1 tsk kokosmjöl

1 krm vaniljpulver.

Lite saffran

 

Gör så här:

Blanda allt och mixa till en slätsmet.

 

Rulla till runda former och rulla i kokosflingor.

 

 

 

Sida 162 av 175