Fredagsfint

av Maria

 

 

Mycket god thai mat gjord av mig och en efterrätt fylld med näring. Fredags fint ska det vara. Lägger upp recepten imorgon, för nu måste jag lägga all fokus på att ha fötterna på bordet och ögonen på tv:n.

 

 

 

Frappuchinos

av Maria
Ett meddelande till alla ”kaffelovers”. Ett enkelt recept på Starbucks fantastiska Frappuchinos. Näringsrik sådan också! När det blir plusgrader i detta avlånga land kommer jag garanterat att byta ut heta kaffekoppen mot denna iskalla istället.
 

 

 

 

Du behöver:

2 dl kallt kaffe

6 isbitar

1 tsk kakao

1 tsk stevia (okej, den här gången får du ta socker istället)

 

Gör så här:

Häll allt i en bägare och mixa med en stavmixer. 

 

 

LOVE

av Maria
 

 Inviger årets första vattenmelon med kärlek. 

 

 

Spenatpaj

av Maria

 
 
 

Jag vet att jag lägger upp mång recept men just den här pajen måste Ni testa. Smaken är fräsch och riktigt god.

 

Du behöver för 1 person:

 

Degen

1,5 dl mandelmjöl

¼ sesamfrön

1 tsk fiberhusk

35 g smör

1 ägg

 

Fyllning

1 dl spenat

100 g keso

festa ost

½ tomat

½ gul lök

 

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till pajdegen och tryck ut i en pajform. Ställ i kylskåpet 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.

 

Undertiden gör fyllningen. Hacka grönsakerna och blanda med keso, osten och spenaten. Krydda eftersmak och blanda.  

 

Sätt in pajdegen i ungen i ca 5-8minuter.

 

Ta ut degen och häll över fyllningen och in i spisen igen. Grädda i ca 15 minuter.

 

Bravo!

 

WORD

av Maria
 

 

 
 
 

Avokadosoppa

av Maria

 
 
 
 

Här har du något att njuta över utan att behöva använda spisen eller mycket disk. Serveragärna med keso inrullad i kalkonbröst och lev livet.

 

Du behöver för 1 person:

1 avokado

2 dl vatten

1 valfribuljong

½ citronsaft

3 msk matgrädde

1 msk kesella

 

Gör så här:

Mixa avokadon med en stavmixer. Blanda vatten med buljongen och citronsaften och häll över avokadon. Blanda noga och häll i grädden och kesellan. Klart!

 

 

 

 
 

Yes you can!

av Maria

 

Att slita sig mellan studier och jobb gör att man sällan hinner laga lyxmat. Men jag däremot, hinner alltid! Sötpotatisbullar på 10 minuter, det kallar jag för bra jobbat.

 

 

  

Du behöver: 

1 stor sötpotatis

75 g fetaost

dill

 

Gör så här:

 

Skär sötpotatisen i små bitar och koka i ca 10 minuter.

 

Mixa med fetaosten och dillen med en stavmixer.

 

Rulla till små biffar och stek lite lätt i kokosolja. 

 

 

Sida 163 av 175