
Jag har bestämt mig att på julafton ska jag bjuda min familj på dessa jordgubbar i tomteform. Det är både gott och nyttigt.
Du behöver
Jordgubbar (gärna stora)
3 dl grädde
finströssel
påse
Gör så här:
Vispa grädden fluffigt och häll det i påsen, klipp av en biten i kanten av påsen. Skär upp jordgubbarna längts upp på toppen, fyll med grädde. Sätt fast ”tomtemössan” och dutta med grädden på toppen. Dekorer strösslet som ögon.
Det här en roligare variation av jordgubbar med grädde. Jag måste varna att det ser så gulligt ut att man inte vill äta upp tomtarna, utan det blir mer som en dekoration.
Det vankas lite jul känsla hemma hos mig. Jag bestämde mig för att överraska Ani med jordgubbstomtar och annat fika. Vi planerar inför helgen samtidigt som vi trycker i oss allt gott. Äntligen får jag skämma bort någon annan än mig själv. Vem är nästa person?
Har haft en lång dag på jobbet och nu är jag hemma och njuter av glassen. Det blev hallonsmak och till det valde jag jordnötssmörsrullar och lite sirap.
Regina är vinnaren då hon svarade rätt på frågan ”Vad finns i burken”. (Inte så konstigt då hon var den enda som svarade…) Det var egengjord glass
Du behöver:
3 äggulor
3 dl grädde
1 dl frysta bär
½ tsk vaniljpulver
Gör så här:
Vispa äggulorna för sig till hårt skum, vispa sedan grädden. Mixa yoghurten med bären, tillsätt vaniljpulver. Till sist vänd ner ägget och grädden i yoghurten och blanda med en sked. Ställ den i frysen, ät dagen efter!
Jag tycker att glassen smakade riktigt gott, smakade verkligen glass. Nästa gång kommer jag ha mindre grädde och mer bär för att få ännu mer smak. Det är en jättebra efterrätt som man kan servera när som helst, framför allt om man får spontana gäster. Eller när man själv vill äta glass!
Du behöver:
1 äggvita
1 ägg
2 msk havregryn (mjöl)
1 msk fiberhusk
½ Philadephia
Topping:
farmors ajvar
cocktailtomater
skinka
ost
pesto
Gör så här:
Vispa ägget med äggvitan riktigt fluffigt. Tillsätt sedan försiktigt havregrynet och Philadephia. Och sedan fiberhusket, du kommer märka att det börjar svälla. Bre ut degen tunt på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 10-13 minuter på 175 grader, öka till 225 grader efter ett tag.
Ta ut pizzadegen och lägg på valfri toppingen, ställ sedan in den i ugnen igen. Ta ut när det ser lite krispigt ut. Walla, klart!
Jag gillar verkligen den här pizzan, jag blir alltid mätt och det smakar riktigt gott. Jag tror dock att det inte har med degen att göra utan mer självaste toppingen, så satsa på något riktigt gott. Degen är god men jag måste notera att den har äggsmak, för oss äggälskare är det ett plus. Vill ändå informera för er som inte är lika förtjusta.
Hej, jag vill presentera er för min nya bästa kompis. Vi har inte känt varandra länge men det sa klick från första början och nu kan vi inte slitas ifrån varandra. Jag är stolt över att presentera er för mandelsmör. Mandelsmör smakar himmelskt och är perfekt pålägg på mackan. Idag åt jag mitt egna bröd med chokladsmak och till det blev det mandelsmör och blåbär. Perfekt som mellanmål!
Mandelsmör finns att köpa i alla mataffärer och står antigen i bakhyllan eller bland sylten. Det innehåller inget socker men har ändå en naturlig sötsmak. Mandelsmör är också perfekt för bakning, kommer så småningom lägga upp recept som innehåller det. Det är lite dyrare än vanligt smör men det smakar otroligt gott att det blir värt att lägga pengarna på.