kvällens efterrätt
avJag älskar fullspäckade måndagar. Träning, check. Plugget, check. Möten, nästan check och snart får jag äntligen checka av den här efterrätten – Chiapudding med hallon och citron. Mer information kommer snart!
Jag älskar fullspäckade måndagar. Träning, check. Plugget, check. Möten, nästan check och snart får jag äntligen checka av den här efterrätten – Chiapudding med hallon och citron. Mer information kommer snart!
Vad har jag gjort i helgen? Jag kickade igång helgen med att skåla för framgång och sedan drog jag i nödbromsen för att inta en lugnare helg. Därmed bestod gårkvällen av tentaplugg, hundvakt åt världens bästa Bruno och det bästa av allt, laga en hälsosam wok åt Felisia som hade jobbat i tolv timmar. Ibland måste man skämma bort sina vänner! Här har ni receptet på woken.
Du behöver:
Sojapasta
1-2 msk kokosolja
250 g wok grönsaker
1 burk kokosmjölk
3 msk kinesisk soja
3 msk oyster sås
3 stycken gräslök
1 dl cashewnötter
2 nävar sockerärtor
Gör så här:
Börja med att koka pastan.
Undertiden kan du hetta upp en stekpanna och tillsätta kokosolja.
Ha i wok grönsakerna och låt det få steka på ett litet tag.
Tillsätt kokosmjölken, sojan, oystern och krydda med salt och peppar.
Ha i gräslöken och låt det få steka på.
Tillsätt sedan pastan, nötterna och sockerärtorna och blanda väl.
Servera och njut!
Om jag skulle ta en krona för varje gång någon sa till mig ”hur orkar du studera heltid samtidigt som du driver ett eget företag” så skulle jag förmodligen vara väldigt rik idag. Jag tänker därför svara på den frågan en gång för alla och förhoppningsvis kan mitt svar inspirera Dig.
Jag startade inte Kocken i klackar för att bli rik eller bli kändis. Det har aldrig varit min dröm. Min dröm är däremot att jag ska jobba med det jag älskar resten av mitt liv och att jag aldrig ska ha söndagsångest, behöva räkna ner dagarna till semestern eller ha magont på jobbet. Jag vägrar ha en sådan dyster vardag fram tills jag blir pensionär. Med den här stora drömmen i bakhuvudet bestämde jag mig för att göra en så kallad ”inre resa” och ta reda på vad jag egentligen vill göra och vad jag tycker är kul. Efter något år upptäckte jag mig själv stå i mitt kök klockan sex på morgonen för att skapa ett recept för att sedan fota och lägga upp det på bloggen. Viktigt att nämna att det var helt frivillig att gå upp så tidigt.
Jag märkte ganska snabbt att jag blev lyckligare och att jag började utstråla något positivt som gjorde att saker och ting bara föll i mitt knä. Nästan som att det var mening att jag skulle göra det här. Kocken i klackar har växt parallellt med min PAO-utbildning. Eftersom jag snart är i mål med utbildningen så känner jag inte för att avluta den. Utbildningen i sig är väldigt bra, klasskamraterna är bäst och självklart vill jag ha min avkastning på mitt studielån.
Men hur har jag fått den här envisheten, disciplinen och framför allt motivationen? En stor anledning till det är mitt gamla liv och alla orättvisor som fanns med där men min framtid har också haft en viktig betydelse. Jag kan se bilder på mitt framtida liv och det gör alla dagar (speciellt tuffa) blir enklare för jag vet jag går mot. Det är lättare att ta sig till en plats när man vet exakta adressen och samma sak är det med drömmar. Jag är egentligen inte i närheten av mina drömmar men att bara veta att jag vågar ta mig ut på vägen gör mig nöjd med min tillvaro. Att vara nöjd med min tillvaro gör både studierna och företagandet enklare.
Här är mina bästa tips till dig som vill ha motivation till att skapa ditt drömliv:
1. Ta reda på vad DU vill och inte vad dina föräldrar eller samhället säger att du ska göra.
2. När du vet vad du vill, gör mer av det. Repetion är nämligen kunskapens moder.
3. Ge inte upp. Bli det tufft? Då ska du absolut inte ge upp, för det är då du lär dig det nyttigaste i livet.
4. Tro på dig själv, även när alla säger att det är omöjligt.
5. Sist men absolut bäst – ha kul! Livet är för kort för att göra tråkiga saker.
Bilder lånande av Björn Borg från eventet där Kockeniklackarcatering fick stå för maten
Igår fick jag äran att laga maten till Björn Borgs pressfrukost på NK och jag har lagt hundra procent kärlek och tid på det. Tyvärr går mina cateringuppdrag före allt annat och då även min öppna kokbok här på Wellness. Men nu till receptet på min nutella brownie. Tro det eller ej men jag slog ihop min nyttiga nutella och pannacotta recept som blev till en fin tårta. Yes, du läste helt rätt, Nutella + pannacotta = tårta. Ni minns det HÄR Nutella receptet? Jag tog det receptet och tillsatte ägg och bakpulver. Men vi går igenom steg för steg för att det ska bli rätt. Här är receptet:
Du behöver:
1,5 dl hasselnötter (skalade)
1 msk raw kakao
3 msk agavesirap
1 msk kokosolja
½ dl madelmjölk
1 krm salt
3 ägg
1/2 tsk bakpulver
Pannacottan är HÄR
Gör så här:
Värm ugnen på 200°.
Under tiden lägg i alla ingredienser i en matbredare.
Mixa i ca 5-10 minuter tills det blir slät.
Tillätt 3 ägg och bakpulvret.
Häll över smeten i en bakform (10*10).
In i ugnen i ca 15 minuter.
Undertiden, förbered pannancottan.
Ta ut tårtan och låt den svalna. Häll över pannacottan och servera.
Gissa vad detta är för tårta? En Nutella brownie med blåbärsfyllning. Yes, du läste rätt – det är rena magin för oss hälsonördar. Jag citerar min Farmor – ”Maria, har du köpt tårtan? Den var så himla god”. Och då är det värt att nämna att farmor är 80 plus och inte hälsovärldens största fantast. Recept och bilder kommer snart, ta hand om er!
Det är många viktiga bollar i luften nu och jag märker hur det sänker min multitaskings funktion. Jag upptäckte att jag hade skrivit att jag drack färskpressad sylt … en mycket märklig mening. Jag menade självklart färskpressad juice. Till det viktiga – dagens recept är blåbärs pannacotta. Smaka, smaka och smaka!
Du behöver:
1,5 dl frysta blåbär
1 dl sojagrädde
1/2 msk stevia strö
1/2 påse vegegel
Gör så här:
Koka blåbären och sojagrädden
Mixa det med stavmixer så panna cottan blir slät.
Tillsätt resten av ingredienserna och in i kylen ett litet tag.
Servera med färska blåbär.
Jag gjorde en till pannacotta men den här gången blev det med blåbärssmak. Ska vara ärlig och säga att den här var mycket godare än Mango pannacottan. Recept och bilder kommer snart!
Ni vet att det är ok att lyxa till det ibland? Jag lyxar till det hela tiden, mitt i veckan, slutet på veckan, morgonen som kvällen. Det är så jag överlever min hektiska vardag, genom att lyxa till det. Igår unnande jag mig med nybakade scones, egen gjord hallonsylt med färskpressad juice.
Du behöver:
1 banan
1 dl keso
1 ägg
1 msk äppelmos (låg kalori)
1,5 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
Sylten:
1,5 dl frysta hallon
1 msk Stevie strö
Gör så här:
Värm ugnen på 210 grader.
Mosa bananen med en gaffel.
Blanda alla i ingredienser i en bunke.
Rulla till små formar.
Lägg sconsen på en bakplåt med bakplåtspapper.
In i ugnen i ca 15-20 minuter.
Undertiden, koka ihop sylten.
Servera och njut!
Hej jag heter Bruno och jag är sötast i världen.
Jag pendlar mellan att plugga juridik, busa med Bruno och att fota all mat som jag gjort. Full rulle med andra ord men vilken tur att jag har bakat scnoes med egen gjord hallonsylt. Recept och bilder kommer upp inom kort. Ta hand om er!
Igår kväll bakade jag en jättefin chokladtårta med blåbärsfyllning. Planen var att fota tårtan innan jag skulle springa iväg till skolan. Tanken var fin men tyvärr bor vi i Sverige och vid den här årstiden kommer solen upp tidigast elva och går ner snabbt därefter. Inget ljus, inga smakrika bilder. Undertiden jag väntar in mitt light så får ni kolla runt bland mina arkiv och hitta annat gott. Glöm inte receptfilmerna till höger. Ta hand om er!