Startsida / Inlägg

En vacker röd stad

av Robbie Lauler

Det är första maj i dag. Jag höll som vanligt fanan högt.

…i går kväll alltså. I dag har jag mest legat i soffan.

Ledstjärnan skrev tidigare i dag på twitter:

”Alla gör sina egna val, men tänk gärna efter noga: Är Mona Sahlin den ni vill ska leda ett land? Helt ärligt”.

Jag tänker snarare: alla gör sina egna val, men tänk efter noga; vill vi verkligen ha samma politiska uppfattning som Patrick Ekwall?

Sedan skrev han: 

”Gammal Ekwallsk tradition som känns viktig: alltid, alltid, alltid jobba 1a maj”.

Då tänker jag att det är lätt för en mångmiljonär med stadsjeep som bor i rikemans-Bromma att raljera över 1 maj – men det avslöjar föraktet för vanligt folk.

…jag påstår absolut inte att man måste ut på stan för att demonstrera, det går bra att ligga hemma i soffan och vara bakfull om man nu råkar vara det. Men Ledstjärnans inställning är både föraktfull och historielös. Är det för mycket begärt att överklassen ska ha koll på historien?

En fantastisk match, sa TV4:s Anders Andersson om Hammarby-Norrköping.

Tja, allt är relativt. Det var en underhållande match.

Andreas Dahls högerfot är kanske inte fantastisk, men den är riktigt bra. Straffen var fantastisk, det går inte att slå en bättre straff.

Jag måste säga att jag gillar Anders Andersson som expertkommentator, där har TV4 gjort ett fynd. Bra och behaglig. Jag gillar Bosse Nilsson också men Andersson är riktigt vass.

…men fyra skåningar i en och samma fotbollssändning? Är det verkligen nödvändigt?

Var Rami Shaabans agerande på 2-3-målet en målvaktstavla? Nja, det kanske är hårt – men han såg inte särskilt smidig ut.

Hammarby har redan förlorat två matcher. I fjol förlorade Mjällby tre, Åtvidaberg sju. Hammarby har kanske inte råd att förlora så många till om drömmen om allsvenskan 2011 ska leva vidare.

Mino Raiola rider ut och dundrar att det är bullshit att Zlatan säljs från Bacelona. Tolkar det som att ”Ibra” i praktiken är klar för Manchester City.

Jag blir lite nyfiken på om Alex Schulman brukar gå på porrklubb? Så här beskriver han ett besök på en villavisning: ”Massor av spekulanter vandrar omkring mellan rummen, besvärlig stämning när man möter dem i dörröppningarna, ingen möter blick, ingen pratar med någon. Vi ignorerar varandra på ett sätt som man annars skulle kunna se män emellan på en porrklubb”.

Förbundets larviga krav på utbildning blir extra larvigt när Marcus Allbäck – som helt saknar tränarutbildning – är assisterande förbundskapten i landslaget. De allsvenska tränarna är irriterade och jag förstår dem; Conny Karlsson är allsvenskans bästa tränare just nu om man ser till resultaten i år –  men från 2011 är han inte behörig enligt förbundets regler.

Förbundet försvarar sig med att Allbäck är players manager men kom igen, jag följde landslaget under januariturnén och det råder ingen tvekan om att han är delaktig under träningspassen. När jag intervjuade Anders Svensson sa han ett en fördel med Allbäck är hans kunskaper om avslut och forwardsspel.

…allra märkligaste är landslagschefen Lasse Richts kommentar att Allbäcks roll är så ny att arbetsuppgifterna får växa fram med tiden. Förbundskapten Erik Hamrén har alltså satt en organisation som funnits i ett halvår – men ingen har fortfarande någon aning om vad Allbäck egentligen ska göra? 

Det börjar bli mycket nu, SvFF.

…jag vet att Uefa kräver att någon på bänken har högsta tränarutbildning i Champions League-spelet men jag tycker ändå att förbundets regler är löjliga.

Vad gör en snubbe som Issa Manglind i dag? Om Marcus Ekenberg nätar mot Blåvitt på måndag har han lovat att göra Issas gamla målgest.

Till sist; vilken låt syftar rubriken på?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB