Startsida / Inlägg

Ja oj vilken vecka

av Robbie Lauler

Det är Så. Mycket. Annat. Just. Nu att jag knappt hinner med den här bloggen. Skönt att den är nedlagd.

I dag har vi spelat in Oj vilken vecka, den här gången slapp jag försvara Zlatan men fick i stället dra en lans för damfotboll. Det är heller inget jag gör varje dag.

I morgon är det dags för sista Laul Talking, vi kör LIVE 12.30, vi får se om formatet kommer tillbaka till hösten. Jag är inne på att jag gör mig bättre som panelhöna bredvid Bank eller Niva än som programledare. Vi får se.

Sedan följande race: Gefle-Elfsborg (lördag), Gais-AIK (söndag), Malmö-Kalmar (måndag), Häcken-Halmstad (tisdag), Göteborg-Elfsborg (onsdag) och Örebro-Djurgården (torsdag).

Men jag gnäller inte. Speciellt inte med förebilder som han som nu vandrar runt på redaktionen, världsreportern Staffan Heimersson, 75, sommarjobbar på Aftonbladet och i Resumé får han frågan hur det gick med första uppdraget, en Vi5:
– Jag gick ut med en sensationellt söt kvinnlig fotograf. Uppdraget var att komma tillbaka med två nej, två unga personer och att uppfylla målen efter fyra försök. Vi satte det efter sex försök.

…sensationellt söt, som det heter. Jag tror det är Carolina Byrmo han syftar på.

Själv minns jag Heimerssons klassiska intervju med F1-bossen Bernie Ecclestone i nedlagda Sportmagasinet:
En sista fråga Bernie, din vackra hustru är 29 centimeter längre än vad du är, hur gör du när du ska kyssa henne?
– Jag ställer mig på plånboken.

Noterade också Kleerups citat angående det trashade hotellrum han nu åtalas för att inte ha betalat böter för:
– Jag hade en dålig natt, säger han i förhör enligt Metro.

…Kleerup är underskattad när det kommer till oneliners.

Har haft ont i ryggen ett längre tag, det har strålat ner över stjärt och lår. Gick till läkare Ludvig som tryckte ner mig på britsen för att bända och dra i vänster ben. Sedan konstaterade han kort:
– I morgon känner du ingenting.

…tydligen har jag haltat runt med en låsning i bäckenet, ett besvär som oftast drabbar unga kvinnor. Vet inte riktigt hur jag tolkar det, ont gör det i alla fall fortfarande.

Det skickas runt en lägesrapport bland supportrar som synar det demokratiska underskottet inom svensk fotboll. Rapporten är del i ett större examensarbete vid Södertörns högskola. Själv har jag bara hunnit läsa ett utdrag men den verkar intressant. Får återkomma i ämnet.

I morgon offentliggörs domen i den avbrutna matchen Malmö FF-Helsingborg. Borde bli spel inför tomma läktare någon match plus böter för Malmö FF – och 3-0 till Helsingborg? MFF har annars gått ut med ett redigt tiopunktsprogram hur man avser hantera arrangemangen i fortsättningen.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB