Startsida / Inlägg

Kontaktannonsen 2.0

av Robbie Lauler

Efter att den evigt unge Lasse Sandlin sommarvikarierat som krönikör på AIK:s matcher med – om jag inte misstar mig – sex raka Gnaget-segrar som resultat var jag tillbaka på Råsunda i går. 

Då blev det 1-0 till Elfsborg.

Nu var det inte på grund av mig som sviten sprack utan för att Mohamed Bangura inte klarade 90 minuter, Teteh Bangura fick spela ensam på topp då övriga AIK-anfallare var sjuka eller skadade och framför allt eftersom Anders Svensson gjorde en utomordentligt stark insats på Elfsborgs centrala mittfält. Bland annat nickade han undan fem av åtta (!) AIK-hörnor.

Min matchanalys här (Plus).

Att Manchester Uniteds chefsscout, tillika sir Alex lillebror Martin Ferguson, besöker Råsunda för att studera Mohamed Bangura är stort bara det. Även om det inte blir något med Man U väcker detta andra klubbar och pressar upp prislappen. Fyra miljoner euro, varför inte. Vid eventuell budgivning mellan ett par seriösa intressenter kanske ännu mer.

Efterspelet blev mycket tråkigt. Teteh Bangura upplever sig påhoppad med rasistiska uttalanden från en Elfsborgsspelare vilket är allvarligt. Vem som sagt vad, och vad som sagts, råder det väldigt delade meningar om.

…det är olyckligt om Teteh har pekat ut fel person/hört fel eftersom en spelare i Elfsborg och hans familj (rimligen Andreas Augustsson) ska ha utsatts för hot under dagen.

Att det inte ser ut att bli någon TV-sänding av Malmö FF:s returmöte med Glasgow Rangers är också trist. Visst funkar det via Sydsvenskans webb men blir ändå inte samma sak. Utan att ha någon direkt insyn är känslan att intresset borde vara tillräckligt stort för att göra flera parter nöjda: Sydsvenskan som äger rättigheterna – TV4 eller Viasat – annonsörer – MFF – fotbollsfansen. Men uppenbarligen inte, i så fall hade det väl lösts.

…men argumentet att ”matchen är viktig för svensk fotboll” håller inte hela vägen. Trots allt går den att se – åtminstone för alla som har en hygglig bredbandsuppkoppling.

Skrev en ironisk krönika om min gamla kontaktannons i lördagens Aftonbladet. Döm om min förvåning när tidningen Journalisten i dag ringde och gjorde en intervju om detta.

Hade ingen koll på att en första trailer för Dark Knight Rises var ute. Hur stort är inte det.

Lite i skymundan: presskonferens på Råsunda i morgon 14.00. Erik Hamrén offentliggör truppen till träningsfajten mot Ukraina 10 augusti.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB