Startsida / Inlägg

Marcus Allbäck: Jag höll på Blåvitt

av Robbie Lauler

Jag var förste reporter på plats vid presskonferensen på Råsunda i eftermiddags – därmed var jag också först framme vid bullfatet…

x2_7814041.jpeg

…blir dock inte mer än L L L till bullarna – för lite kanel.

Presskonferensen handlade om Håkan Ericsons U21-trupp och Erik Hamréns A-landslagstrupp. I U21 är John Guidetti given nuförtiden – men borde han inte testas i A-landslaget i stället om han är så högt hållen som det sägs i Manchester City? Ivo Pekalski är tillbaka efter att ha lämnat återbud tre gånger på grund av skador och svag form. Innermittfältet Oscar Hiljemark/Pekalski låter intressant. Till sist noterade jag att IFK Göteborgs petade keeper Marcus Sandberg är kvar i truppen.

Ingen Olof Mellberg, ingen Zlatan Ibrahimovic i A-truppen som träningsspelar mot Ukraina nästa onsdag, båda vilar på Hamréns initiativ. Varför? Tja, när man är på Melbergs och Zlatans ”nivå” tycker man antagligen att en tvådagarstripp till Kharkiv för en träningslandskamp är mer besvär än ära. För att behålla högsta motivation hos nyckelspelarna kvalet ut får de ledigt här. Jag tror det är vad Hamrén säger mellan raderna.

Ukrainas förbundskapten är Oleg Blochin, för er som minns honom. Kul intervju att göra för någon murvel som åker på fajten.

Jonas Olsson petar Mikael Antonsson, Behrang Safari är tillbaka, därmed ingen Martin Olsson, Rasmus Elm lämnas kvar i Holland, annars det gamla vanliga gardet, inget att säga om, det är de som ska göra jobbet i höst, Sverige har goda chanser att nå EM 2012 som bästa grupp tvåa utan att nervigt play off.

…men det hade som sagt inte varit fel att låta Guidetti få säga hej till de stora killarna.

Bland journalisterna lös många tunga namn med sin frånvaro men Långbenta Reporterpuman som är lite namnet för dagen var på plats i sin nya roll.

…eller Doldisen som hon kallas nuförtiden.

Players manager Marcus Allbäck kom fram för att prata med mig vilket är ovanligt, vår relation har varit något ansträngd, han har hängt upp sig på ett par artiklar genom åren, inget konstigt med det, nu hade han noterat att jag skrivit många IFK-matcher i år och undrade om Blåvitt var mitt lag.
– Tja, farsan är blåvit och jag är uppvuxen på Ullevi med Uefacup-gulden även om det där med att vara supporter inte är aktuellt längre, förklarade jag.
Då. Släppte. Allbäck. Bomben:
– Jag höll också på Blåvitt när jag var liten. De var ju som ett landslag. Torbjörn Nilsson var min idol.

Sa mr Öis himself. Ränderna går alltså ur?

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB