Startsida / Inlägg

Gerzic gör IFK till Real Blåvitt

av Robbie Lauler

I dag är det dags för landskamp, Sverige möter Bahrain på blivande VM-arenan Al-Gharafa stadium. Startelvan har varit känd ett tag men jag upprepar den:

Hansson
Johansson, Backman, Jansson, Demir
Svensson, Hiljemark
Hamad, Ishizaki, Hult
Hysén

Två saker att hålla ögonen på framför TV:n i kväll (matchen börjar 17.00 svensk tid och visas på TV4 Sport):

* Adam Johansson som har en hyfsad chans att spela sig närmre EM-truppen. I dagsläget har Sverige bara en högerback, Mikael Lustig, och standard är att åka med två på varje position till ett mästerskap.

* Oscar Hiljemark, 19. Elfsborgsmittfältaren har imponerat under träningarna och hans potential är omvittnad. Ska bli intressant att se hur han står sig mot dagens motstånd, Bahrain har ett hyggligt lag, i december vann de Pan Arabic Games, 1-0 i finalen mot Jordanien.

Vi tar ett grepp på Bahrain i dagens tidning. Jag skriver om oroligheterna som varit i landet under 2011. Av nationens 30 senaste vänskapsmatcher har bara en varit mot europeiskt motstånd – Sverige. Klart det blir ett kontroversiellt val av SvFF.

Lagrell får försvara sig här och jag försöker förklara varför det ändå är ett problem att matchen spelas just nu.

Blåvitt värvar Nordin Gerzic och framstår allt mer som årets Real-lag. Nyligen gjorde ju Real Blåvitt klart med norske landslagsbacken Kjetil Waehler och har tidigare plockat in Philip Haglund och Emil Salomonsson (i höstas) samt John Alvbåge och Daniel Sobralense. Plus ny tränare i AIK:s guldman från 2009 Mikael Stahre.

…Gerzic-övergången kan bli en fullträff, spelaren var i behov av en flytt efter många år i Örebro, nu får han en nytändning och att kapaciteten är hög det vet vi.

Var inte så dumt att tippa IFK Göteborg som etta i mitt preliminära tips eller? Det kanske får ligga fast, vi får se.

ÖSK går från guldkandidat 2011 till ett lag många kommer att tippa i nedre mitten 2012. 

Just nu sitter vi i en bil på väg ut mot det så kallade Inlandshavet, Khor Al-Adaid, en öken där sanddynorna rör sig som havets vågor. Går att hyra fyrhjulingar och blåsa ut på vidderna men TT-Skiöld hävdar att vi inte får göra sådana äventyr under arbetssäsong för våra agenter.

Vi är mitt ute i öknen, här utvinns den olja och naturgas som har gjort Qatar till ett av världens absolut rikaste länder. Det brinner från torn, annars finns här absolut ingenting förutom raffinaderier, vita tält och ett koppel gästarbetare som förlänger motorvägen.

…trodde vi. Plötsligt dök ett lyxhotell upp där man kunde hyra sig en dromedar…

x2_a76500c.jpeg

…får se om jag rider in till kvällens match på den här liraren.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB