Startsida / Inlägg

Tätposition i Nolte-tävlingen

av Robbie Lauler

Letade i min arbetsväska som har hängt med sedan VM 2006 efter en sådan där ”IN MED KIM!”-knapp. Om jag hittat en hade jag strukit över Kim – och skrivit dit Anders. 
In med Anders Svensson.

Den där kampanjen är kanske inte Aftonbladets stoltaste ögonblick i historien men framför allt blir den ofta felaktigt beskriven numera. Det var aldrig någon kampanj mot Anders Svensson, det var en kampanj för att Kim Källström skulle in i laget. Dåvarande krönikören Lasse Sandlin skrev i krönikan som hängde ihop med kampanjen att Anders och Kim borde spela tillsammans.

Så var det då.
Så är det nu.

När Sverige möter England på fredag handlar snacket bland journalisterna här i Kiev om att Anders och Kim ska ta hand om det centrala mittfältet och Rasmus Elm får flytta ut till vänster. Många är övertygade om att Erik Hamrén resonerar likadant – och att även Johan Elmander är tillbaka i elvan efter att han stoppade sig själv från att starta mot Ukraina.
– Jag hade behövt några träningspass till i benen. Jag kände mig inte redo för att starta helt enkelt, sa Elmander vilket visar att han är en riktig lagspelare.

På gårdagens pressträff sa Kim Källström att Sveriges startelva mot Ukraina innehöll ”väldigt många offensiva spelartyper” så jag frågade:
Menar du att ni var felbalanserade från start?
– Nej.
Vad menar du då?
– Jag menar bara att vi hade väldigt många offensiva spelartyper på planen. 

Det som kallas svar på tal?

L L L L L
Det tog ett par veckor men nu börjar det likna något. Frågan är om jag inte har gått förbi Glenn Strömberg i den pågående Nick Nolte-tävlingen…

Nolte?

nolte-laul.png

Lauler?

ET26-Nick-Nolte-Mug-Shot-1.jpeg

L L L L
”Reserverna” såg ut att ha kul på träningen i går. Johan Wiland förlorade en gris, drog ner shortsen och ett antal spelare fick prickskjuta vristskott mot hans arsle.

L L L
Ukraina-spionen Peter Wettergren sa att inget i Ukrainas sätt att spela hade överraskat honom. Då frågade jag om Erik Hamréns offensiva startelva överraskade honom. Det svarade han inte på utan garvade och gick.

L L
England har utmanat Sverige i journalistlandskamp på fredag. De kommer med Stan Collymore och Chris Waddle medan vi har återbud från Glenn Strömberg som har för ont, Glenn Hysén får vi inte tag på och tja, inte så mycket mer.

L
Snacket om att det är medierna som skrivit upp Sverige. Vad jag vet har de allra flesta hela tiden varit skeptiska till att Sverige överlever den här gruppen. Själv köpte jag bara med mig snus som räcker till nästa onsdag. Det om något är ju ett bevis.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB