Startsida / Inlägg

Kalle och hans vänner

av Robbie Lauler

Ledig dag igår för både landslaget och journalisterna.
Jag läste läsarkommentarer.

Debatten om läsarmedverkan är ofta negativ och handlar om hatet och den råa tonen. Men på bloggarna, där vi bloggare själva väljer vilka kommentarer som släpps igenom, går det att hitta ett och annat guldkorn nu inför ett stort mästerskap då fansen börjar bli engagerade på riktigt.

Milanistan Pladd rätar ut alla frågetecken:
”Jag har sett så gott som Zlatans samtliga matcher i Milan. Han har inte gjort en enda som tia. Som Laul säger, han är nia som droppar ner egentligen konstant. Men utgångspunkten är alltid som nia”.

Urk drar en lans för Mikael Lustig samt lyfter frågan om skåningarnas vara eller icke vara i EM-truppen:
”Tycker synd om Mikael Lustig som har spelat i samtliga EM-kvalmatcher men inte får spela en minut i EM på grund av den där jäkla Granqvist. Hade jag varit Lustig så hade jag gett Granqvist ett fett finger och tagit mitt pick och pack och lämnat EM-truppen med en gång. Det är också för många skåningar i den svenska EM-truppen. Oavsett hur bra de än är så är Sverige ändå ett avlångt land och allt kan inte kretsa kring den där södra landsändan. Dessutom är det ändå ingen som förstår vad de säger i intervjuer”.

Morgan funderar på dullen Rasmus Elm vs Anders Svensson:
”Kan inte riktigt hålla med om allas åsikt om Rasmus. Han var defensiv mittfältare, men täckte enligt mig inte upp tillräckligt bra (hjälpte kantspelarna) så att det uppstod svårigheter när de hamnade i en-mot-en lägen. Självklart är han en skicklig spelare, men i min matchbild var han långt ifrån felfri då han ofta lämnade ytterbacken utan den räddningsplanka Anders Svensson alltid brukar komma med när det kniper”.

Bra snack nu!
Snart är det igång på allvar.

L L L L L
Jag har blivit ”ankifierad” av Kalle Anka. Jag blev en björnbuse med namnet ”Beagie Boy Laul”. Vidare har vi ”Zlankan Ibraformovich”, ”Elof Skäggberg” och ”Kjell Skrällström”. Lite roligt ändå…

x2_cb9f52f.jpeg

L L L L
Stort reportage i branschtidningen Journalisten om landslaget vs medierna. Intressant text och roliga bilder. Läsvärd för alla som är intresserade av landslaget.

L L L
Efter två lediga ledig dagar är det träning i eftermiddag igen på Råsunda. Erik Hamréns uppdrag är att sätta defensiven och på tisdag mot Serbien får vi ett första svar på om han är på väg att lyckas.

L L
Aj aj aj. Frankrike ser allt starkare ut, körde över just Serbien med klara 2-0. Är det på Englands bekostnad Sverige ska ta sig vidare ur gruppen?

L
Miss Modin slutar på Sportbladet. Det är faktiskt förskräckligt tråkigt men grattis SVT till en glädjespridare och väldigt duktig tv-reporter.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB