Startsida / Inlägg

En holistisk helg

av Pär Olsson

DSC_1507

Gott folk, jag måste dela med mig av helgens upplevelser. Jag stack till Cal Reiets 1-års fest i lördags. Med stor förväntan parkerade jag utanför den vackra byggnaden i utkanten av Santanyi. Där har Henning Bensland öppnat upp sin dröm för alla som vill finna magi och välbefinnande. Det är ett hotell men redan i entrén fattar jag att det är mer än så!

DSC_1454

Det är ett holistiskt retreat som ligger på Campos slätter. Jag kliver in i en oas till tonerna från en monocord som Caroline Yaos pelar på samtidigt som hon sjunger ordet OM upprepat med sin ljuva stämma. Jag känner redan att detta kommer bli mitt favorit boutique hotell på Mallorca.

Jag fortsätter min tur och hamnar i köket där Suzanne Garaty har sin mat-workshop. Kroppsligt blir jag kvar men mina sinnen förflyttas till matstånd på Bali när dofter från kanel, nejlika och ingefära landar i min näsa. Temat är raw food och Suzanne gör zucchini-nudlar, smoothie och salted caramel bliss balls. Jag erkänner, ja jag åt fler än en bliss boll! Helt klart intressant, gott och inspirerande.

DSC_1800 DSC_1459

Med risk för att bli utbränd för att hinna med att testa alla aktiviteter under dagen stack jag vidare till en två timmar lång regeneration och mindfulness workshop i områdets Shala som är Sanskrit och namnet på byggnaden där man utför yoga. Det fanns inget utrymme för att bli blyg utan det var bara att hänga med i den positiva energin som skapades i rummet bland deltagarna. Jag riktigt kände hur spänningarna i kroppen släppte.

DSC_1570

Sinnena var vidöppna när jag begav mig vidare genom den vackra trädgården där fontänerna porlade och fåglarna lekte i palmtopparna. Jag tänker att det är lika bra att ge kroppen ett riktigt plåster och möter därför Katharina Kössler under en stor bouganvilla. Hon jobbar med kinesiologi. Under terapin frågade hon min kropp hur den mådde och fick svaret i sina vårdande händer. Jag känner mig fantastisk efteråt och får med mig ett hemligt budskap som kom inifrån mig.

DSC_1606

Dagen flöt på och jag var omringad av fängslande människor som dedikerar sina liv till at må bra och hjälpa andra till att må bättre. Och just idag är det Henning och Petra Bensland som står i fokus. Eftersom det är de som har bjudit in oss till att få uppleva det magiska som skapas på deras holistiska retreat. Jag hade faktiskt bestämt träff med Henning för att göra en intervju som ska publiceras i ett lokalt magasin på ön senare i höst. Det blev ett fascinerande möte som jag kommer att ha med mig länge.

DSC_1647

Cal Reiet är mallorquinska och betyder den lilla kungens hus. Och det är just så jag känner mig, som en liten kung, efter att jag har gett min kropp och själ lite utrymme och eftertanke.

Tack alla som gjorde dagen väldigt speciell!

 

 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Elin Wieslander, Joel Holmgren och Rebecka Rakell
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB