Startsida / Inlägg

Löven faller

av Pär Olsson
IMG_9316

Hösten greppar tag om mitt hjärta! Även fast solen fortfarande värmer försvinner den snabbt bortom horisonten. Det är tid att flytta in på gator och torg. Detta märks tydligt genom att palmaborna möter upp med vänner som varit bortflugna. Alla är sugna på att skvallra om sommarens upptåg.

Det gäller även mig i högsta grad. Jag hittar tillbaka till mina favorit ställen i staden för att höra om det senaste som hänt och vad som komma skall. Lycka är att få sjunka ner på de lena trappstegen utanför Café L’Antiquari efter en produktiv arbetsdag. Att känna september luftens svalka ta tag i en samtidig som gatumusikanten spelar jazziga toner på sin saxofon.

IMG_9341

Dagens ljus byts mot lyktornas gula sken och det finns ingen annan plats jag heller skulle vilja vara på. Efter att saxofonisten dragit sin sista ton bar det av till Rialto Living där en god väns bror, Ignacio Burgos, hade vernissage ikväll.

På andra våningen samlades konstintresserade och vänner för att bläddra bland Ignacios akvareller. Det var många bekanta ansikten som beundrade hans färgstarka tavlor på galleriets väggar. En och annan utsökt munsbit slank ner i mig innan jag begav mig hemåt fylld av förväntan av vad september kommer att ge.

IMG_9357

Explosionen av stundande event klyver mig och jag måste planera väl för att hinna med allt, tänker jag när jag cyklar hem utefter Paseo Maritímo.

Redan nu på lördag är det La Nit de l’Art i Palma. På hemsidan tickar nedräkningen med fasta sekunder och ökar tycket hos konstälskaren. Klockan lockar alla till att snöra på sig skorna och bege sig ut i staden gränder. Sedan 1997 har museer och gallerier gemensamt öppnat sina dörrar under en kväll för att fira början på säsongens konstscen.

Stay tuned här för att hålla dig uppdaterad på vad som händer!

IMG_9358

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB