Startsida / Inlägg

Road trip till de bästa strandbarerna

av Pär Olsson
DSC_0509

Helgen är snart här och innan jag tar ledigt ville jag tipsa om ett par av mina favorit strandklubbar. Allt för att ingen ska behöva gå vilse på stränderna i helgen! Eftersom väder-appen eltiempo.es lovar det bästa vädret på lördag är det dags att förflytta sig till havsnivå.

Favorit kollegan och journalist Anna Norström har varit nere och hälsat på och jag var tvungen att dra med henne till mina bästa strandhäng. Med nedvevade rutor i bilen åkte vi runt ön på småvägarna. Anna skötte jobbet som Dj från sin mobil med stjärnglans och det kändes som ett tidigt sommarlov som aldrig får ta slut! Jag säger bara Los Ángeles Azulez – Toma Que Toma!  Den spelades inte bara en gång…

DSC_0485 DSC_0538

Vårt första stopp blev Can Gavella i Alcúdiabukten vid Can Picafort och Playa Muro. Eftersom både Anna och jag älskar mat ville jag såklart att hon skulle få äta den godaste paellan som ön levererar. På plats, med fötterna nedstuckna i sanden beställde vi chipirones och en skaldjurspaella. Även fast vår servitör påpekade att paellan är vältilltagen kunde vi inte hoppa över dessa delikata små bläckfiskar. Det blev en take-away-box eftersom det inte går att lämna god mat!

DSC_0596

Vår Mallorca roadtrip fortsatte via Petra till den vackra viken Cala Sa Nau. Där finns en regelrätt Chiringuito. Eftersom vi var proppmätta hoppade vi den grillade hummern, färska fisken och de andra läckerheterna. Istället avslutade vi den förra måltiden med en café americano. Här bokas borden flitigt till kvällen och det är alltid härlig after beach stämning.

DSC_1129

Jag kan ön ganska bra vid det här laget men det finns fortfarande saker att upptäcka. Vi avslutade därför vår tur på Costa de Calma som är ganska outforskad för mig. Det som drog oss dit var hotellägaren Miguel Conde som har öppnat sin strandklubb i Camp de Mar. Hans hotell är utmärkta så vi var tvungna att kolla in hans Summer Club. Den ligger ett steg från stranden och är byggd med miljötänk och är självförsörjande från den egna kraftanläggningen. Det blev en perfekt avslutning på resan. Räkor från Soller och ett glas rosé.

DSC_1277

Vart vi åkte efter det kan man läsa på aftonbladet.se där vår fullständiga strandklubb guide publiceras.

Trevlig helg!

Ladda ner Aftonbladets Mallorca reseguide och Palma guiden för fler tips.

 

 

 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén och Jonna Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB