Startsida / Inlägg

Fem byten att göra inför omgång 2

av Andreas Lillhannus

Allsvenskan är äntligen igång!

Omgång ett, i managersammanhang, blev en succé för undertecknad. Åkte dock på ett par onödiga minus i och med ett par oväntade petningar och skador.

Här kommer, därför, fem spelare du MÅSTE byta in inför omgång 2 (deadline lördag klockan 16).

Mikael Boman, anfallare IFK Göteborg, 4 114 000:
Var betydligt mycket billigare innan den första omgången men är fortfarande extremt prisvärd. Blir allt mer tydligt att det är Boman som spelar högst upp i Blåvitt i år, och som ensam forward gör man mycket mål. Sirius, med risk för lite hybris från premiären, på bortaplan kan passa bra.

Rasmus Lindgren, försvarare BK Häcken, 3 562 000: 
Häckens frejdiga defensiv har vi vant oss vid att se – men defensiven som Stahres gäng visade upp borta mot AIK imponerade. Rasmus Lindgren är kuggen i backlinjen, han kan även, som han gjorde mot AIK, spela på mittfältet och är inte rädd för att testa sin fina fot. Djurgården, som är ett stort frågetecken efter premiären, väntar hemma och det finns stor möjlighet för hållen Häckennolla.

Björn Paulsen, försvarare Hammarby, 3 486 000:
Jiloan Hamad i all ära, men det var Björn Paulsen som imponerade mest på undertecknad i premiären mot Norrköping. Värvad som mittback men spelar som forward och är där en fin uppspelspunkt och visade även prov på en fin distansfot. Kalmar, som av premiären att döma inte är i någon vidare form, på Tele2 Arena kan passa bra. Paulsen står som back i spelet, men kommer troligtvis att starta som forward – vilket kan ge superpoäng.

Pawel Cibicki, mittfältare Malmö FF, 5 654 000:
Malmö FF var hyfsat bleka i premiären mot Göteborg. Det stora utropstecknet: Pawel Cibicki. U21-landslagsmannen gjorde mål, och vore det inte för Göteborgs superlöfte Pontus Dahlberg hade han mycket väl kunnat gjort ett par till.
Med en Markus Rosenberg med svikande målform blir Cibicki än mer viktigare. Står som mittfältare på spelet, men spelar troligtvis som forward – och mot Gif Sundsvall hemma kan segermarginalen bli ett par kassar.

Kingsley Sarfo, mittfältare Sirius, 3 842 000:
Jodå, Kingsley Sarfo måste med även på denna lista. Sirius är inte på något sätt favorittippade hemma mot IFK Göteborg, men det var de heller inte i premiären borta mot Djurgården. Då gjorde Sarfo två mål och blev matchens lirare, men det är inte någon som helst överraskning. Sarfo var superettans bästa spelare i fjol och ska Sirius hänga kvar kommer mycket att gå via honom. Ökat rejält i pris – men fortfarande värd att slänga pengarna på.

***

Men, för att få in dessa fina lirare behövs det ju luckor. Här kommer, därmed, fem spelare att byta ut inför omgång 2:

Peter Abrahamsson, målvakt BK Häcken:
Missade premiären mot AIK och ersattes då av rutinerade Christoffer Källqvist. Duktige Abrahamsson har en bristning i någon muskel kring revbenen, sägs det, och är osäker till spel mot Djurgården. Inte värt att chansa.

Andreas Isaksson, målvakt Djurgården:
Praktfiasko i premiären mot Sirius. Det är inget som Isaksson ska lastas för, men vart Djurgården står får ses som osäkert. Många (över 22 procent) har valt att ställa Isaksson i mål, men nollor ger poäng, hur många håller Djurgården i år?

Rasmus Elm, mittfältare Kalmar FF:
Fick visserligen 90 minuter i premiären mot Elfsborg, vilket är ett stort steg framåt, men Kalmar imponerade i-n-t-e.

Markus Rosenberg, anfallare Malmö FF:
Kämpar med en skadad fettkudde i hälen, sägs det, och har missat träningar under veckan. Hans medverkan mot Gif Sundsvall är osäker, och till ett sånt pris (över 7 miljoner) så kan det vara smart att välja någon annan anfallare, varför inte Pawel Cibicki?

Ferhad Ayaz, mittfältare Örebro SK:
Väldigt duktig i premiären och fick även göra mål – men fick även lämna planen med en lårkaka. Han siktar på att spela i helgen, men hans medverkan är fortfarande osäker.

Avstängda spelare:
Serge Martinsson-Ngouali, Hammarby.
Nasiru Mohammed, Häcken.
Jonathan Tamimi, Jönköpings Södra.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB