Startsida / Inlägg

DD-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Kvällens V86-Xpress delas av Åby och Solvalla. Vi får se en intressant omgång som innehåller en jätte stor favorit men annars ser det ganska öppet ut och jag tror man kan få bra betalt. På dubbeln får vi se två stolopp där det ser öppet ut, jag väljer att dubbla i inledningen och i avslutningen plockar jag med en trio som jag tror gör upp om det. Häng med!

DD-1 (1640m auto)

2 Going Diablo blir favorit i inledningen och det tycker jag hon skall vara, hon kämpade på tappert senast i dödens och kom tvåa. Ikväll ser det bättre ut med ett bra utgångsläge och läge för spets. Hon tar nog inte ledningen av egen kraft men kan bli släppt dit och då tror jag chansen att hon leder runt om är stor. Skulle hon inte få ledningen så är det ingen katastrof för hon kan vinna från andra positioner. Den jag vill dubbla med är 1 Marta Chip som om hon får till det från start kan leda detta från start till mål. Hon trivs på Åby och har vunnit alla lopp hon ställt upp i där. Det finns open stretch och skulle hon få rygg på ledaren så är det ingen katastrof då hon kommer få fritt och kan spurta till slut.

DD-2 (2140m auto)

4 Top Notch Lady Ås får tipset i en öppen avslutningen, hon har inte vunnit på ett tag men brukar oftast göra bra lopp. Hon har fått en liten paus nu och det tror jag gör henne gott, Örjan kommer ladda från start och jag är inne på att han får ta över ledningen och därifrån tror jag hon inte blir lätt att plocka ner. 5 M.T Klara har bra form och det låter bra från stallet, hon är snabb ut om man laddar med henne och jag tror Ulf kommer försöka ta sig till ledningen för där går hon bäst. Det kan vara upptaget i ledningen och då får Ulf hoppas på en bra resa för hon gör bra lopp i ryggar också. Vill plocka med 3 Bonjour Shangri La som gjorde ett riktigt bra lopp senast när hon vann från dödens, bra utgångsläge ikväll. Lyckas Jos Verbeeck få henne felfri då tror jag hon är med i segerstriden. Jag hoppar över 2 Enjoy Boko som har svårt att gå iväg felfritt och är svårbedömd och 8 Well Done La Marc som har ett tråkigt utgångsläge.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,2

DD-2: 3,4,5

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 2 Going Diablo

DD-2: 4 Top Notch Lady Ås

Spelstopp för Dagens Dubbel är 21.40

Bästa spiken: 10 Beppe Am (V86-2)

Luringen: 4 Alfa Light (V86-6)

Spelstopp för V86 är 20.30

Har ni spelat en V86 eller DD? Diskutera nedan!

Lycka till! /MLipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB