Startsida / Inlägg

DD-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Onsdag och det betyder V86-Xpress som delas på två banor. Åby och Solvalla står för tävlingarna ikväll och vi får se en rolig omgång. På dubbeln ser vi en öppen spårtrappa där jag tror familjen Untersteiner har bra chans att göra upp om det och i avslutningen väljer jag att hoppa över favoriten då jag tror denna kan få en tung resa. Häng med!

DD-1 (2140m auto)

Spårtrappa i inledningen där bakspårshästjarna kommer få svårt att plocka in metrar på dem i täten. Tipset går till 5 Mellby Ciceron som gjort två starter efter paus och varit tvåa båda gångerna. Formen tror jag är bra nu och från ledningen brukar hästen göra bra ifrån sig (2 seger på 2 försök). Han är snabb ut och jag tror Peter leder detta väldigt länge. Dubblar med sonen Johan och 4 Dizzy River som också fått två lopp i kroppen efter vila. Det lyser rött på skoinfon och det gynnar hästen väldigt mycket. Från ett bra startspår och en felfri avgång så tror jag han kan brotta ner pappa på upploppet.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen blir 6 Brothers In Am storfavorit och det köper jag inte, hästen kan få ett tungt lösningsförlopp för i ledningen kommer en annan häst att sitta och då kan det bli svårt att vinna. Han är sårbar och jag väljer att plocka bort honom på dubbeln. Spetshästen i loppet tror jag 5 Sapajou är som öppnar bra och gör dem bästa loppen i ledningen. Varför skulle Erik släppa ledningen till favoriten när han häst går som bäst där? Jag tror han har bra chans att leda detta runt om men vill ha med två andra hästar då formen är lite diffus. Tipset går istället till 12 Palermo Broline som har högst grundkapacitet i fältet men har utgångsläget emot sig, han har varit ute på V75 med framgång men har galopperat mycket på slutet. Skulle det bli lite tempo så tror jag Goop kan blåsa ner allt till slut. Tar också med skrällen 10 E.V.Gingin som jag jagat på V75. Han har ett problem och det är att sätta sina hovar rätt, skulle han gå iväg felfri då kan det smälla på upploppet för en vass speed det har han.

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 5 Mellby Ciceron

DD-2: 5,10,12

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 5 Mellby Ciceron

DD-2: 12 Palermo Broline

Spelstopp för Dagens Dubbel är 21.40

Bästa spiken: 6 Disco Volante (V86-3)

Chansspiken: 1 Lobster’s Sam (V86-5)

Låset: 1 Bartender In2 Stay Alert och 11 Evens First Boy (V86-1) eller i DD-1.

Luringen: 10 E.V.Gingin (V86-8)

Spelstopp för V86 är 20.30

Har ni spelat en V86 eller DD? Diskutera nedan!

Lycka till! /MLipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB