Startsida / Inlägg

Olympiatravet 2017

av MLipovac

På lördag är det dags för årets upplaga av Olympiatravet. Ett spännande lopp som är starten på alla fina stora lopp vi kommer få se i Norden. När startlistan kom ut igår så var det en häst som stack ut, Nuncio. Jag tror han har en väldigt bra chans att vinna detta lopp trots en lite sämre insats senast men man ska ha i åtanke att det finns några riktigt fina hästar i loppet. Starlistan och min ranking med kommentar kommer här under. Nu väntar vi spänt på lördagens höjdpunkt!


Startlistan Olympiatravet 2140m auto

  1. Spring Erom
  2. Oasis Bi
  3. Black D’avril
  4. Voltigeur De Myrt
  5. Nadal Broline
  6. Nuncio
  7. Lionel N.O
  8. Your Highness
  9. On Track Piraten
  10. Kadett C.D

Min ranking (Siffrorna står för slutplacering)

1. Nuncio

Kommer med en förlust i bagaget mot Kadett C.D, han såg lite kantig ut och det stämde inte riktigt som det brukar. Formen är ett frågetecken men jag tror han kommer vara i tillräckligt bra form på lördag för att vinna. Jag tror inte att Stefan Melander chansar med sin guldklimp om det är något problem med honom. Han drog ett bra spår då dem invändigt inte kan vara före honom fram till Oasis Bi och över medeldistans bråkar ingen med honom utan släpper ledningen och hur ska han sedan förlora? Givetvis kan han förlora men då måste han underprestera rejält.

2. Nadal Broline

Stod för en av dem svettigaste spurterna i år när han vann deltävlingen på Romme. Han årsdebuterade och vilket intryck han gav, hade han sluppit den trötta hästen i sista sväng så hade han vunnit med fler längder. Med loppet i kroppen tror jag han är den allvarligaste utmanaren till Nuncio. Skulle Ulf styra honom på bästa sätt och allt klickar, då han kan blåsa ner allt igen.

3. Oasis Bi 

Är en av alla hedershästar vi har i Sverige, han startade i  Klosterskogen Race för två veckor sedan med svårbedömd form efter en tung vinter i Frankrike. Som så många gånger förut visade han hur bra han är när han spurtade vasst till seger. På lördag har han fått ett perfekt utgångsläge då han är riktigt snabb ut, jag tror Erik släpper ledningen till Nuncio och sedan får han försöka att ge Nuncio en match via open stretchen. Skulle Nuncio ha en sämre dag, då kommer Oasis bi vara en riktigt farlig till slut.

4. Voltigeur De Myrt

Är en häst som är med i eliten i Frankrike, han var trea i Prix d’Amerique 2015 och trea i Prix De France i år. Han visade riktigt fin form senast när han vann ett ganska billigt lopp på Wolvega. Han kördes i dödens nästan hela loppet för att sedan knäcka ledaren på bortre långsidan och ta en enkel seger. Han tangerade Bold Eagles banrekord och jag tror han är den allvarligaste utmanaren av dem utländska ekipagen. Ett minus är dock kusken, men skulle han få till det så kan hästen med det underbara namnet vinna.

5. On Track Piraten

Var vinterns häst när han tog nio raka segrar. Senast fick han den sviten bruten när han drogs med en halsinfektion. Tränare Hans R Strömberg låter jätte uppåt nu när han blivit frisk och han ska dra alla växlar som går. Han har en bra rygg från start och kommer få en bra resa, tror ändå inte han kan vara med i segerstriden.

6. Black D’avril

Första tanken som slog mig var ”utfyllnadshäst”. Därför drog jag iväg ett meddelande till Anders Lindqvist som har stenkoll på dem franska hästarna. Han sa att detta är en herre som är snabb från start, har gjort många fina lopp och har tampats med dem bästa i hans årskull bl.a Bold Eagle. Han har bytt tränare nu och det låter bra inför starten på lördag. Från ett bra utgångsläge tror jag att han kan få med sig pengar hem men jag tror inte han är med och slåss bland dem tre bästa.

7. Spring Erom

Hedershästen, hjälten, gamlingen, ja det finns många namn på Spring Erom. Vill först ge en eloge till tränare Dan Widegren som alltid visar upp hästen i strålande skick. Han är faktiskt 12 år och presterar varje gång. Han har dragit ett perfekt utgångsläge och kommer att få en fin resa på innerspåret, får chansen på stretchen och kan kanske får med sig pengar hem om han lyckas komma bland dem sex främsta.

8. Lionel N.O

Känns som att han är loppets starkaste häst och är den som kan gå fram och göra jobbet. Tror dock att hans form börjar dippa efter en lång vinter nere i Frankrike. Utgångsläget drar ner hans chanser mycket då han blir hängande och kusken är väldigt orutinerad i dessa sammanhang.

9. Your Highness

Är med i loppet för att försvara titeln. Jag tror inte hon försvarar någon titel denna gång då det finns många frågetecken på henne. Förra året var hon riktigt bra men då tränades hon av doparen Fabrice Souloy. Nu har Goop tagit hand om henne men det verkar som att hon inte repat sig efter alla skandaler och det tycker jag är väldigt synd. Det är en häst jag gillar men denna gång får hon försöka tjäna lite pengar från det sämsta utgångsläget. Jag hoppas vi får se den gamla Your Highness snart igen.

10. Kadett C.D

Stod för en ruggig skräll när han slog Nuncio och Piraten näst senast. Han löpte med i rygg på ledaren och fick lucka till slut och vann. Har gjort ett lopp till mellan och vann då mot ett väldigt enkelt gäng. Kul med ett hemmaekipage men han har inget i segerstriden att göra från detta utgångsläge.

/Mario Lipovac

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB