Startsida / Inlägg

V75-Tips Jägersro

av MLipovac

V75 kalaset har tagit sig ner till Skåne och Jägersro. Vi får se en spännande omgång med många fina lopp där kvalet till Olympiatravet får ses som höjdpunkten. I just det loppet tror jag att vi hittar omgångens bästa singelstreck. Tänk på att vid denna årstid med bra banor så är det svårt att hämta något från dem bakre leden, det gäller att vara med där fram när det skall avgöras. Ni hittar även DD-förslag och V75-podden längre ner på sidan. Nu kör vi!


Bästa singelstrecket

8 Mosaique Face (V75-3) blir omgångens stora favorit, det ska han vara i ett klent uttagningsförsök till Olympiatravet. Han såg fin ut i årsdebuten senast på Momarken och Ludde låter fortsatt nöjd med sin stjärna. Jag tror han har stor respekt bland motståndarna och när Ludde trycker på gasen från start så är det ingen som kommer svara honom. Från ledningen tror jag han blir svårslagen på sin hemmabana och en bättre spik tror jag inte finns i omgången.

Chansspiken

7 Can Lane (V75-4) är omgångens roligaste singelstreck. Det kan vara en klassisk spets och slut seger på honom. Han har varit bra hos Johan Untersteiner och senast tycker jag han kanske borde vunnit på V75 efter ett bra lopp. Det visade sig efteråt att han varit sjuk och nu har man tränat och siktat på detta lopp. Springspår och barfota runt om för första gången gör det hela riktigt intressant, jag tror Jörgen träffar starten och då tror jag han sitter i ledningen och därifrån har han tagit två segrar på två försök.

Dragen

8 Nonstop Cheri (V75-1) var tillbaka efter vila senast och levererade direkt med seger. Han fick en riktigt bra start från tjugo meters tillägg och gick i dödens hela loppet, knäckte ledaren som hoppade till slut och sedan tog han en överlägsen seger. Loppet gör honom gott och från springspår nu tror jag han kommer få en bra resa och då kan han va starkast.

9 Tricia & 11 Angie Simoni (V75-2) är två roliga streck i ett riktigt öppet stolopp för lärlingar. Den förstnämnde har ett perfekt smygläge och kommer serveras en bra resa, senast fanns det krafter kvar och dem kommer behövas idag. Man ska köra barfota runt om och med tempo i loppet så blir hennes spurt riktigt vass. Gillar också att Kim Moberg är ordinarie kusk på henne. Den sistnämnda har man jagat en del men Bo Falsig har kört bort henne några gånger. Hon gör ofta väldigt bra lopp men vinner inte ihjäl sig. Tycker det är intressant med annan kusk så det blir lite liv i henne. Bra ryggar till upploppet så filer hon många.

Spelstopp på V75 är 16.20


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 7 Amazing Dynamite

DD-2: 2,3,4,5,6,10

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 7 Amazing Dynamite 

DD-2: 4 Iago Zon

Spelstopp för DD är 18.20


V75-podden med mig och Niclas hittar ni HÄR!

Lycka till! /MLipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB