Startsida / Inlägg

DD-Tips Axevalla

av MLipovac

Axevalla står som värd för kvällens dubbel och vi får se två intressanta lopp. I inledningen ett snabblopp som jag tycker är ganska öppet, många har vinstchans och jag väljer att plocka med några. I avslutningen får vi se ett långlopp där Lutfi Kolgjinis Platon Face startar, jag väljer att gå emot honom då det inte finns något spelvärde med honom. Nu kör vi!


DD-1 (1640m auto)

Kort distans och ledningen kan bli viktig, 3 Mo Farah tror jag kan ta sig förbi värsta motståndaren från start och sitter han på leken. Han är bättre än vad raden visar och jag tror han blir svårslagen i ledningen. Han har hög kapacitet när han funkar och jag tycker han gick godkänt senast. Han blir min tipsetta. 1 Robban M.J vann på ett bra sätt näst senast när han ledde varje meter av loppet. Han är värst emot min tipsetta och skulle han svara ut honom då sitter han på leken. Båda blir farliga i rygg på ledaren också och måste med på kupongen. Det finns ju ett scenario där dessa två kör mot varandra och då öppnas loppet upp, därför plockar jag med några till. 9 Frisco Runner vann på lång distans näst senast på Färjestad och såg bra ut, nu är det kort distans men det tror jag han klarar. Får han dem rätta ryggarna och tempo i loppet, då kan han fälla många på det långa upploppet. 2 Rapid On Line borde väll få vinna ett lopp snart? Man kan lätt döma ut honom och säga att han inte vill vinna då han kommer tvåa ofta och inte har någon seger. Jag tror första segern kan komma snart. Från ett bra utgångsläge ska han räknas. 11 Mariluck har ett tråkigt utgångsläge men gick bra på Färjestad näst senast, känns som hon möter ett mer passande gäng nu men behöva lite lyft på vägen. Det långa upploppet gynnar henne. Sista strecket ger jag 5 Unheard Of som är yngst och minst rutinerad i gänget, hon var med på V75 i februari från bricka 12 och gjorde ett bra lopp som slutade tvåa. Det finns kapacitet i henne och i detta gäng tror jag inte hon gör bort sig.

DD-2 (2640m volt)

I avslutningen får vi se Lutfi Kolgjinis jätte kapable 6 Platon Face. Han har en väldigt stökig resultatrad och det man kan se är att när han går felfritt så vinner han. Det med att gå felfritt är inte hans grej och till över 70% på strecken och lika mycket i galopp procent så tycker jag inte det finns något spelvärde i honom. Jag går istället på en annan i loppet och det är 10 Trovatore som avslutade bra senast på V86 som tvåa. Det var hans första start efter vila och jag tror han går framåt med loppet i kroppen. Distansen är till hans fördel och när favoriten galopperat bort sig så tror jag han plockar ner alla. Jag vet att favoriten har en jätte bra chans om han lyckas gå felfritt men som sagt, inget spelvärde med den stora osäkra favoriten.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,2,3,5,9,11

DD-2: 10 Trovatore

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 3 Mo Farah

DD-2: 10 Trovatore

Spelstopp för DD är 20.53

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB