Startsida / Inlägg

DD-Tips Örebro

av MLipovac

Örebro står för en intressant dubbel ikväll, den stora höjdpunkten under hela kvällen är fyraåringsloppet som vi får se i avslutningen. Robert Berghs Diamanten blir klar favorit och det förstår jag, han är en av kullens bästa hästar och har ett bra utgångsläge. Jag litar dock inte helt på honom och vill plocka med några till intressanta som rensar bra. I inledningen får vi se ett öppet lopp där jag hittat mitt singelstreck. Nu kör vi!


DD-1 (2100m auto)

I den öppna inledningen har jag hittat mitt singelstreck och det är 3 Pablo Andover som jag tror har bra chans att leda runt om. Han har varit bra i dem två senaste starterna och formen är på topp. Jag tror Bengt L Axelsson kommer svara ut 4 Valnes Doris som är värst emot i spetsstriden och sedan ska han slås. Han trivs bra i ledningen och får han dämpa en bit så tror jag han blir svårfångad på Örebros korta upplopp. Värst emot är 5 Greyhound Boko och 10 J.S.Apollo. Den förstnämnda har varit ute mot tuffa hästar men har svårt att vinna och den sistnämnde har fem raka segrar. Tror man siktar på nästa veckas V75 finaler och kör därför inte för offensivt.

DD-2 (2100m auto)

Kvällens höjdpunkt kommer i avslutningen och 3 Diamanten blir klar favorit. Han är ruskigt bra och gör sällan ett dåligt lopp. Dock har han pausat i en månad och det kan bli ett tungt upplägg ikväll. Han är inte riktigt snabb ut och jag tror inte han får någon ledning. Jag tänkte plocka bort honom men han är ruskigt bra så han får plats, är medveten om att det inte betalar så mycket med honom. Finns dock några roliga skrällar som rensar friskt bakom honom. 2 Dominion Beach har jag nog varnat för i alla hans starter förutom senast, då vann han givetvis. Han tog spets då och vann på ett bra sätt, ikväll har han ett perfekt utgångsläge och jag tror man siktar på ledningen igen. Det snackas om att man ska göra intressanta utrustningsförändringar och det kan göra honom ännu bättre. Kan bli svårslagen i ledningen. 5 Policy Of Truth satt fast med allt kvar i Derbyfinalen senast och fick aldrig se dagens ljus. Han är kapabel och skulle det krånglar för 2 Dominion Beach så tror jag han flyger till ledningen. I ledningen går han riktigt bra och kan bli svårpasserad. Han går även bra från andra positioner och är given på kupongen. 8 Baron Gift övertygade senast i ett liknande lopp, han flög till ledningen och var riktigt bra. Tråkigt utgångsläge nu men med rätt flyt kan det gå. 7 J.H Mannerheim satt också fast med krafter kvar i Derbyt. Han har en vass speed till slut om han får dem rätta ryggarna, formen är på topp och jag plockar med honom som sista häst.


Dagens Dubbel-förslaget: 5 kombinationer x valfri insats

DD-1: 3 Pablo Andover

DD-2: 2,3,5,7,8

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 3 Pablo Andover

DD-2: 2 Dominion Beach 

Spelstopp för DD är 20.53


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB