Startsida / Inlägg

DD-Tips Jägersro

av MLipovac

Igår satt dubbeln till 53 gånger pengarna och det var en bra start på veckan. Ikväll tar vi nya tag när det är Jägersro som håller i tävlingarna. Jag koncentrerar mig på dubbeln som vanligt och där har jag hittat ett roligt singelstreck direkt i inledningen, det är ett sto som jag har jagat en del. I den andra avdelningen plockar jag med några stycken och hoppa spå skräll. Nu kör vi!


DD-1 (2640m auto)

Ett stolopp över lång distans inleder dubbeln och här blir 3 Twist And Shout väldigt klar favorit. Jag tycker det är en dålig favorit då hon inte har den riktigt formen och ska gå med skor, jag tycker hon missgynnas av skotvånget och går istället emot henne. Mitt singelstreck kommer här och det är 2 Lady Cash som jag jagat sen i somras, då var hon nära att vinna ett bra stolopp men tappade skon på upploppet. Efter det har hon varit ute i tuffa lopp och gjort det bra. Hon håller formen och är startsnabb, jag tror hon tar hand om ledningen direkt och sedan tror jag inte det finns någon som trycker upp tempot. Hon är lite ovan med lång distans men ledningen i stolopp är bra och med Peter Untersteiner upp tror jag detta blir lyckat. Håll igång Peter!

DD-2 (1640m auto)

I avslutningen får vi ett öppet lopp där jag tror det kan bli bra fart från start, många startnsnabba hästar som vill hitta bra positioner. Det kommer gynna min tipsetta 10 Iago Zon, han har varit ute på V75 mycket i år och gjort det väldigt bra. Han älskar lång distans och blir det tempo som jag tror då kommer hans speed sänka alla till slut. På den stora lappen plockar jag med några hästar till. 1 Amour Du Coglais gjorde det bra som tvåa senast på Åby, han har bra form och är snabb ut. Skulle han hålla upp ledningen utan att det kostar för mycket så kan han leda runt om. 3 Volontary Simpclty visade fin form senast på V75. Kommer förmodligen laddas för att hitta ner till plankan och med fritt i tid kan hon blåsa ner samtliga. 7 Sciacallo O.M vann väldigt enkelt från ledningen näst senast, senast blev det för tung och han tröttnade. Han är kapabel och stämmer det med löpningsförlopp så är han med i segerstriden. Plockar med två hästar till, den första är 2 Mr Lindy som är snabb ut, han har varit borta länge men Veijo brukar ha påställt när det är dags för start. Den andra är 9 Hades Håleryd som är tillbaka efter lite vila, han brukar gå bra efter vila och kan få loppet i draget.


DD-förslaget: 6 kombination x valfri insats

DD-1: 2 Lady Cash

DD-2: 1,2,3,7,9,10

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 2 Lady Cash

DD-2: 10 Iago Zon

Spelstopp för DD är 20.53


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB