Startsida / Inlägg

V86-Tips Jägersro/Solvalla

av MLipovac

V86 tävlingarna ikväll går på Jägersro och Solvalla. Omgången ser intressant ut på förhand och jag tror man kan få en bra slant om man sitter med åtta rätt. Jag har hittat två singelstreck som jag tycker står för klassen i respektive lopp, båda startar på Solvalla. Har även en rolig chansspik i avslutningen som det är lite skrik på, jag hoppas hon håller sig nere i procenten. Glöm inte bort dragen, dem ska ge oss pengarna. Mot 8 rätt!


Singelstrecken

6 Magic Gwin (V86-2) är en riktigt fin häst som gör årsdebut ikväll. Det är en kapabel herre som vann på V75 trots tuffa upplägg förra året. Man låter riktigt uppåt inför årets första start och Kaj har varit inne och kört honom i banjobb. Jag tror man har siktet inställt på ledningen och jag tror ingen svarar när Kaj kör till, det ska dessutom bli optimal balans direkt med barfota och jag tror han vinner direkt. Spets och slut – hämta ut!

2 Creation Primero (V86-4) tror jag har en toppchans bara han inte galopperar. Senast gjorde han debut för Stig H Johansson men galopperade då, det var riktigt snurr om honom den kvällen men vi fick inte riktigt se hans kapacitet. Jag tror man tar revansch ikväll, han har besökt tandläkaren och man ska köra med ett annat bett vilket jag tror kommer göra susen. Jag tycker inte han möter något märkvärdigt motstånd och kan Torbjörn trycka av så kommer han förmodligen få ledningen tidigt och då blir han inte lätt att slå. Tror han har bra chans med annat upplägg också.

Chansspiken

11 Linda’s Girl (V86-8) var tillbaka efter liten paus senast och spurtade ettrigt över upploppet. Jag tänkte att henne får man lira nästa gång och det är dags ikväll. Bakspår är inte det roligaste men det ser ut som att det kan bli bra fart i främre träffen och då kommer hon in i matchen. Skulle det inte bli körning där fram då kommer Oskar vara offensiv för hon tål att göra en del och jag blir inte förvånad om hon tar dem på ren styrka. Hon är ett måste på kupongen!

Dragen

2 Come And Dream (V86-1) har jag jagat en del utan att få betalt. Ikväll har hon ett perfekt utgångsläge och är bortglömd, hon vinner inte ihjäl sig men hon är garanterad en bra resa och när hon får sina smyglopp då har hon en vas avslutning. Till 7% är hon ett måste i inledningen.

6 Fontaine Brodde (V86-5) är kanske inget ”drag” till 15% men vill höja ett finger för honom. Han är riktigt kapabel när han får till det och ikväll har han loppets bästa kusk i sulkyn. I lärlingslopp brukar det gå undan från start och där kommer han sitta och vänta på att spela ut sin speed. Glöm inte honom.

3 Corky Ramirez (V86-6) tror jag behövde loppet senast. Han kommer säkert vara bättre ikväll och skulle han få ledningen tidigt så kan han hålla undan. Westholm har bra form på hästarna och får Oskar dämpa en bit så tror jag han kan hålla undan till 5%. Favoriten kommer säkert köras passivt av Örjan och då ser jag inte vem som ska fram och sätta upp tempot.

Spelstopp på V86 är 20.30


DD-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,2,5

DD-2: 10,11

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 1 Mr Lindy

DD-2: 11 Linda’s Girl

Spelstopp för DD är 21.40


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB